Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Înainte de a ne trimite un comunicat de presă

Data publicării
Autor
osv.ro

Toată lumea are nevoie de informaţie rapidă şi corectă. Deseori suntem învinuiţi că ceea ce transmitem publicului nu este suficient de clar sau de complet în informaţie. Ei bine, la rândul nostru suntem afectaţi de acelaşi lucru.

Se tot vorbeşte de comunicate de presă, de anunţuri ce vin din ce în ce mai des de la organizatorii de evenimente, se cere corectitudine şi rapiditate. Dar câţi dintre aceşti organizatori sunt conştienţi că informaţia pe care ei o emit este greşită? Sau incompletă? Sau formulată greşit… Problema de comunicare este una esenţială. Fără un dialog viabil, fie el şi online, nu se poate face nimic. Organizatorul nu reuşeşte să promoveze cum trebuie evenimentul iar instituţia media dezamăgeşte publicând informaţii scrise, deseori, anapoda.

Şi totuşi lucrurile nu sunt atât de complicate. Din punctul nostru de vedere, un comunicat de presă trebuie doar să îndeplinească câteva reguli clare. Reguli practice, chiar logice, nu musai învăţate prin facultăţi.

  • Fii concis! Nu sunt necesare pagini întregi de istoric atunci când promovezi un eveniment. Este de preferat să precizezi doar lucrurile esenţiale legate de acel eveniment. Unde are loc, când, în ce constă şi câteva date despre organizator sunt suficiente pentru o promovare bună.
  • Respectă normele gramaticale ale limbii române! Un text agramat nu va fi luat în considerare de nimeni care se respectă. Nu suntem datori să corectăm greşelile unor oameni care, teoretic, ar trebui să fie experţi în acest domeniu.
  • Foloseşte diacriticele! Doar suntem români… Citeşte asta şi asta.
  • Foloseşte corect semnele de punctuaţie! Nu lăsa spaţiu înainte de semnele de punctuaţie şi ai grijă să fie bine plasate, astfel încât textul să fie uşor de înţeles şi de transmis mai departe.
  • Foloseşte expresii uzuale şi fereşte-te de exprimări greoaie şi fraze interminabile! Cu cât eşti mai concis cu atât mesajul este mai uşor de înţeles. De asemenea, în funcţie de eveniment păstraţi un ton corespunzător atunci când redactaţi comunicatul.
  • Trimite în timp util! Dacă ne înştiintezi despre evenimente cu o zi două înainte, noi nu o să avem timp suficient să-l promovăm. E recomandat de trimis cu 5-7 zile înainte.
  • Mai uşor cu superlativele! Suntem sătuli de super petreceri, totul despre, cel mai mic preţ, cea mai bună calitate şi aşa mai departe. Oricum vor fi triate la montaj.
  • Răspundeţi-ne rapid! Dacă dăm reply pentru a cere câteva detalii în plus ar fi indicat să ne răspundeţi repejor, pentru că s-ar putea să fie prea târziu. Eventual lăsaţi-ne şi un număr de telefon.

Atunci când vreţi ca evenimentul dumneavoastră să aibă parte de cea mai bună promovare şi mai ales vreţi ca publicul să fie corect informat, acordaţi mare atenţie comunicatului pe care îl trimiteţi.

Legături

Share

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.