Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Data
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Joi, 25 Octombrie 2016, începând cu ora 10:00, la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava (USV) va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Cîmpulung Moldovenesc. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 343 de locuri vacante la nivelul județului, din care: 154 posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 37 la Fălticeni, 98 la Rădăuți și 54 la Cîmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 66 de angajatori, 22 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 8 la bursa din Fălticeni, 12 la bursa din Rădăuți și 24 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Sunt disponibile un numar de 1411 locuri vacante în statele membre UE, din care cele mai multe pe piaţa spaniolă a muncii.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt serviciile, comerţul şi IT, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm cel al construcţiei de site-uri şi publicitate.

Meseriile cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele specifice comerţului şi serviciilor (lucrator comercial, broker, ospătar, recepţioner, barman, casier, vânzător, lacatus mecanic).

Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt cele în domeniul IT, inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 25 de posturi, până în prezent.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.