Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul de Istorie Suceava

Marți, 23 Ianuarie 2019, începând cu ora 12.00, Muzeul Bucovinei te invită aniversarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, 24 ianuarie 1859 – 24 ianuarie 2019.

Împlinirea în acest an a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, evenimet istoric de o însemnătate aparte, va fi marcată la Muzeul Bucovinei din Suceava printr-o activitate realizată în colaborare cu elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Suceava, care vor prezenta un moment artistic intitulat “Unirea Principatelor reflectată în literatură”. Profesor coordonator, Rodica Cozaciuc.

Despre însemnătatea acestei zile, dar și despre personalitatea marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza va vorbi muzeograful Cristina Slavic.

Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească la 24 ianuarie 1859 a reprezentat un pas important spre Marea Unire din anul 1918 și a însemnat una din cele mai mari realizări istorice ale înaintașilor noștri, punându-se atunci temeliie statului unitar, dar și ale României moderne.
Manifestarea va avea loc în Sala de Conferințe a Muzeului Bucovinei în ziua de 23 ianuarie începând cu ora 12.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.