Cardiologie la Intercardiodiab în Suceava
- Data publicării
- Categoria
- Ştiri
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Centrul medical și de tratament Intercardiodiab s-a născut din convingerea că oamenii merită toată îngrijirea și atenția.
Trăim într-o societate agresivă şi într-un mediu în continuă schimbare, iar fiecare dintre noi riscă să dezvolte o boală cardiovasculară de-a lungul vieţii. Gradul de risc diferă de la o persoană la alta datorită unui număr de factori.
O parte din factorii de risc cardiovasculari, cum ar fi istoricul familial de boală cardiovasculară sau predispoziţia genetică, nu pot fi controlaţi. Vestea bună este că majoritatea factorilor de risc cardiovascular pot fi controlaţi:
- nivelul de colesterol;
- fumatul și tensiunea arterială;
- dieta şi activitatea fizică.
Controlul factorilor de risc se poate realiza prin modificarea stilului de viaţă şi, la nevoie, prin terapie medicamentoasă pe care le veţi stabili împreună cu medicul cardiolog.
Deci, de unde începem? Primul pas este de a înţelege factorii de risc cel mai frecvent asociaţi cu boala cardiovasculară pentru a şti ce trebuie să corectaţi.
Intercardiodiab vă oferă următoarele servicii:
- consultații de specialitate cardiologie;
- electrocardiografie;
- metodă de investigație a funcțiunilor inimii prin înregistrarea grafică a tensiunii și a curenților electrici care însoțesc activitatea mușchiului cardiac.
Ecocardiografie
Ecocardiografia este parte integrantă a unui examen clinic cardiologic, având rol în stabilirea unui diagnostic iniţial, pentru monitorizare şi cel mai important pentru a se decide conduita ulterioară.
Oferă informaţii despre anatomia inimii şi despre parametrii ce evaluează funcţia de contracţie cât şi funcţia de relaxare a inimii.
Procedura nu reprezintă nici un risc pentru pacient şi poate fi repetată ori de câte ori este nevoie. Pacientul căruia i se efectuează investigaţia nu necesită nici o pregătire prealabilă pentru efectuarea acestei proceduri.
Se recomandă efectuarea ei pentru stabilirea diagnosticului corect în urmatoarele afecţiuni:
- cauzele durerii cardiace;
- cauzele insuficienţei cardiace (oboseala de cauză cardiacă);
- cauza tulburărilor de ritm (palpitaţii);
- stabilirea unei anomalii cardiace congenitale atât la copii, cât şi la adulţi.
- Holter ECG – înregistrează activitatea electrică a inimii, sub forma unui traseu ECG timp de 24 – 48 de ore sau mai mult.Aparatul face propriile sale măsurători, interpretari şi statistici. Medicul cardiolog, reevaluează evenimentele măsurate de aparat, dacă au fost interpretate corect sau nu. Rezultatul se poate înmâna pacientului la 20-30 minute, de la sfârşitul înregistrării, în funcţie de numărul şi gravitatea evenimentelor înregistrate. Avantajul purtării Holterului ECG în ambulator, faţă de spital, este că putem evalua starea pacientului în condiţiile din viaţa reală (mersul la servici, activităţi casnice, somn, etc.), nu doar în condiţii de repaus, prin înregistrarea eventualelor episoade ischemice (evidenţiate prin modificările segmentului ST pe ECG);
- Holter tensiune arterial – presupune măsurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp și înregistarea valorilor măsurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci când pacientul se află în viața de zi cu zi și nu în condiții de cabinet sau de spital. Această investigație oferă medicului informații despre valorile tensionale ale pacientului pe tot parcursul unei zile normale de activitate, fiind astfel surprinse atât momentele mai liniștite cât și momentele mai stresante din viața pacienților.
Test de efort
Testul de efort este o investigație folosită de către cardiologi (și nu numai) pentru a evalua funcția cardică, în special în raport cu efortul fizic. Arterele îngustate asigură un flux de sânge mai redus miocardului, și deci mai puțin oxigen; în timpul efortului fizic nevoia de oxigen este crescută și din combinația acestor factori pot să apaăa simptome și modificări EKG care să sugereze existența unei afecțiuni coronariene.
Promo