Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Cartarea „Let’s do it, Romania!” din Suceava

Data publicării
Categoria

A început cartarea în Suceava și veștile sunt bune.

Pe 18 iunie a fost conferința de lansare la care au participat 60 de organizatori, voluntari și autorități oficiale.

La cartare însă, s-au strâns 135 de voluntari, un număr foarte încurajator pentru activitățile verzi din Suceava. Cu trei săptămâni înainte de lansare erau numai 28 de voluntari înscriși, deci, în termeni propagandiști, a fost o creștere de 400%. :P

Județul Suceava a fost împărțit în 27 de trasee pentru cartare. Orice traseu e calculat să nu dureze mai mult de 8 ore, se face într-o zi de weekend cu prietenii noi făcuți. E gândit ca o mică excursie în care nu „admiri” peisajul, ci mormanele de gunoaie care vor dispărea pe data de 25 septembrie, data curățeniei generale.

Pentru fiecare dintre aceste trasee a fost alocată o echipă de 4-5 voluntari. În prezent s-au cartat 5 trasee, dar organizatorii speră ca până săptămâna viitoare să se finalizeze toate. Toate traseele cartate formează harta deșeurilor, foarte importantă, în principal pentru a stabili de câți voluntari e nevoie pentru ca fiecare morman să fie eradicat. :)

Pentru județul Suceava s-au înscris deja 1300 de voluntari pentru ziua curățeniei, 25 septembrie 2010. Prefectura Suceava, Primăria Suceava, Garda de Mediu Suceava, Agenţia pentru Protecţia mediului Suceava și primăriile locale s-au implicat și ele în activitate. Și companii locale precum EGGER, ProGSM, Numerang și Promoart sunt alături de proiect. La nivel judeţean, proiectul este coordonat în acest moment de 3 persoane: Laura Sandu – Coordonator Județean, Adrian Sfichi –Coordonator Voluntari şi Codrin Alexandru – Coordonator Logistică , dar mai este este nevoie de oameni entuziaști.

Puteți să vă înscrieți pentru posturile de Coordonator județean Ziua Z sau Coordonatori locali Voluntari și Logistică, pentru fiecare localitate suceveană în parte.

Lăsați un comentariu aici sau puteți să vă înscrieți direct pe site-ul letsdoitromania.ro

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.