Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

De la 1 martie 2018, noi măsuri de eficientizare a activității la servicul de înmatriculări vehicule Suceava

Data publicării
Categoria

De la 1 martie 2018, la Serviciul Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava vor fi puse în aplicare măsuri noi de eficientizare a activității ghișeelor de înmatriculări autovehicule și autorizări provizorii de circulație.

Astfel, prin dispoziția prefectului Mirela Elena Adomnicăi, din luna martie va funcționa un ghișeu ce va soluționa solicitări de înmatriculare a vehiculelor destinat doar persoanelor juridice, cu un număr de 414 programări săptămânale. Alte două ghișee vor fi destinate persoanelor fizice, cu un număr de 680 programări săptămânale, iar pentru autorizări provizorii și radieri vehicule vor fi alocate aproximativ 500 programări ce vor fi gestionate de un al patrulea ghișeu.

Rezervările pentru înmatriculare se efectuează doar în sistem online.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită reprogramare- rezervare în vederea înmatriculării, prefectul Mirela Adomnicăi a emis ordinul 20 din 2018, prin care a fost constituită, la nivelul Prefecturii, începând cu data de 23 ianuarie 2018, o comisie de verificare a acestor solicitări în vederea soluționării, cu respectarea unor criterii. Astfel, pentru persoanele fizice, s-a ținut cont de expirarea valabilității certificatului de autenticitate RAR a autovehiculelor (valabilitatea acestui certificat este de 60 de zile de la data eliberării), dacă persoana în cauză are rezervare la RAR și nu deține numere provizorii pentru a putea deplasa autovehicului la stația RAR, precum și de alte situații de excepție temeinic justificate.

Pentru persoanele juridice, s-a avut în vedere, de asemenea, expirarea valabilității certificatului de autenticitate RAR, existența rezervării la RAR și dacă persoanele respective nu au numere provizorii pentru a se putea deplasa cu autovehiculul la stația RAR. Totodată, pentru persoanele juridice comisia a luat în considerare și motive strict economice: contracte ferme, rate bancare, rate leasing etc.

Potrivit datelor centralizate, pentru anul 2018, la nivelul Prefecturii Suceava, până la această dată comisia menționată a soluționat un număr de circa 800 de cereri, iar la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Suceava au fost efectuate 3947 înmatriculări definitive, 1551 autorizări provizorii și 406 radieri.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.