Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

În judeţul Suceava 3.423 de beneficiari ai asistenţei sociale în pericol de a li se suspenda drepturile băneşti

Data publicării
Categoria

Începând cu anul 2012, pentru menţinerea dreptului la ajutorul social, familiile beneficiare au obligaţia să îşi achite obligaţiile legale faţă de bugetele locale, pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.

Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU precizează că Ordonanţa nr. 124 din 27 Decembrie 2011, pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, prevede că toţi beneficiarii să fie verificaţi până la data de 31 Ianuarie 2012, privind achitarea obligaţiilor de plată către bugetele locale, aferente anului anterior şi în situaţia neachitării acestor sume să li se suspende aceste drepturi.

Menţionează că în judeţul Suceava, sunt în situaţia de a li se suspenda drepturile pe o perioadă de cinci luni, 3.423 de beneficiari, din care 523 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere copil, 777 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 2.123 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Totodată, precizează că în situaţia în care beneficiarul achită obligaţiile de plată în termen de cinci luni de la suspendare, sunt reluate drepturile cuvenite începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării. În situaţia în care în perioada de suspendare nu sunt achitate obligaţiile de plată, drepturile cuvenite conform legii încetează.

Prefectul Judeţului Suceava, face un apel către familiile aflate în această situaţie, să îşi achite cu prioritate sumele restante şi solicită administraţiilor locale şi instituţiilor publice implicate în gestionarea fondurilor alocate pentru asistenţă socială, să asigure transmiterea operativă a informaţiilor privind efectuarea plăţilor restante către bugetele locale, astfel ca aceste familii să intre imediat în drepturile stabilite conform legii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.