Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți și-a deschis cel de-al șaptelea an de activitate

Data publicării
Categoria

Lectoratul de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), găzduit din noiembrie 2014 de Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, și-a deschis în această toamnă cel de-al șaptelea an de activitate.

În ciuda contextului epidemiologic actual, numărul de cursanți înscriși pentru anul 2020-2021 este similar celui de anul trecut (peste 100 de persoane).
La fel ca în anii trecuți, cursurile oferite de Lectorat sunt organizate pe niveluri de limbă, în conformitate cu Cadrul European Comun de Referință pentru limbi străine (A1-C2), beneficiarii fiind în majoritate cadre didactice și studenți provenind de la toate facultățile Universității cernăuțene. Cursurile se desfășoară în prezent într-un format hibrid (online și cu prezență fizică), predominante fiind cursurile desfășurate online.

În măsura în care situația sanitară o va permite, publicul de cursanți va putea beneficia, și în acest an universitar, de aplicații practice în România și de diverse activități culturale și științifice organizate de Lectorat la Cernăuți.

De asemenea, cursanții vor avea posibilitatea să își probeze competențele lingvistice la sfârșitul anului universitar, când vor participa la evaluarea organizată de către o comisie deplasată de la USV. La sesiunea din iunie 2020 au participat 22 de candidați, 21 dintre ei fiind declarați admiși și primind un certificat de competență lingvistică în limba română, eliberat de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV.

Din septembrie 2015, lector de română la Cernăuți este Gina Puică. Primul lector a fost Sabina Fînaru.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.