Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Michel Soulard – Pharmacien dans la Guerre d’Algérie (1960-1961)

Data publicării
Categoria

Miercuri, 28 martie 2012, Biroul Francez din Casa Prieteniei a găzduit lansarea volumului Pharmacien dans la Guerre d’Algérie (1960-1961), în prezența autorului, domnul Michel Soulard, evenimentul făcând parte din seria celor dedicate Zilelor Francofoniei.

Michel Soulard, care se prezintă drept un francez îndrăgostit de România, a călătorit de mai multe ori în scopuri sociale și culturale în ţara noastră, dar şi în Polonia şi în țările Orientului Apropiat. A fost observator ONU și OSCE în Kosovo, a fondat asociații umanitare active, cum ar fi Farmaciști fără frontiere.

Farmacist în războiul din Algeria (1960-1961) este o lucrare autobiografică care prezintă experiența lui Soulard de cadru medical implicat în numeroase misiuni în zona liniilor de apărare Morice și a barajului electrificat al frontierei tunisiene, totul pe fundalul conflictelor legate de independența statului algerian. Subiectul a trezit atenția unui public tânăr și bun cunoscător al limbii franceze, format din studenți și masteranzi ai Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava. Lansării volumului i-a urmat conferința susținută de autor, memorabilă graţie prezentării fotografiilor-document incluse în volum.

Venirea domnului Michel Soulard la Suceava a fost posibilă datorită sprijinului Institutului Francez din Iași şi Bibliotecii Bucovinei I. G. Sbiera, de coordonarea manifestării ocupându-se Nicoleta Moroşan, lector univ. dr. al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea suceveană.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.