Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Modalități de ajutor pentru sinistrații din Bucovina (actualizat)

Data publicării
Categoria

Membrii societății civile bucovinene „Fondul de Solidaritate Bucovina” (FSB) vin în ajutorul populației sinistrate din această zonă (și altele ale țării) prin gestionarea unui fond de donații (bani, alimente, ajutoare etc.).

Evidența donațiilor este menținută cu ajutorul asociațiilor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava care se implică și în distribuirea echitabilă a acestora.

Apel

Este necesar ca fiecare primărie din județul Suceava să transmită listele cu familiile afectate, pentru ca apoi donațiile să fie repartizate pe bază de proces verbal de predare-primire.

În același timp, FSB pune la dispoziția sinistraților, pâine și produse de panificație, cu ajutorul unor parteneriate cu câtorva brutării. Pentru această operațiune este, însă, necesar un sediu ce permite centralizarea și coordonarea activității pentru întreg județul. Facem un apel cu această ocazie pentru punerea la dispoziție a unui astfel de spațiu.

De asemenea, sunt necesare spații de depozitare pentru ajutoarele destinate familiilor afectate de inundații.

***

Dacă știți că puteți ajuta în vreun fel aceste activități, vă rugăm să lăsați câte un mesaj în secțiunea comentarii. Vom publica informații auxiliare (date de contact, instrucțiuni etc.) pe măsură ce le vom primi de la FSB.

***

Actualizare

Persoanele care vor să facă donații pentru sinistrații din județul Suceava o pot face la sediul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (str. Universității, nr. 13, cod 720229).

D-l rector Adrian Graur a asigurat spații în săli de curs și seminarii variind în jur de 100 mp, iar în caz extrem se poate ridica balonul de pe terenul de sport (2400 mp).

În scurt timp va fi desemnată o persoană de contact (din cadrul Universității); vă vom ține la curent.

Mulțumim!

Contact

Leneschi Aurelia Cristina
aleneschi@yahoo.com sau aurelialeneschi@gmail.com

Alte campanii similare

Crucea Roşie a lansat o campanie de sprijinire a persoanelor din zonele afectate de inundații

Publicitate

Comentarii (13)

 1. CT

  Iata raspunsul primit de la GIRB(Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia ):

  Bună seara,
  noi, membrii Grupului de Inițiativă al Românilor din Basarabia suntem dispuși să ne implicăm, oricât ar fi nevoie și orice s-ar cere de la noi.
  V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați răspunde la mesajul acesta sau să mă sunați mâine la 0756407054 pentru a discuta detaliile și a vedea cum vă putem fi de ajutor. O parte din noi suntem acasă, dar oricum suntem vreo 5 persoane dispuse să se implice.

  Aștept un semn,

  Oxana Greadcenco,
  http://observatoare.ziarulstrazii.com , http://SpreVest.Ro
  +40 75 64 07 054

  Răspunde

 2. CT

  Iata si raspunsul primit de la d-l rector al Universitatii Suceava:

  Domnul rector:

  „Va felicit pentru initiativa.
  Desigur putem veni in sprijinul unor asemenea actiuni. Ar fi fost mai bine sa imi dati un telefon la care sa putem conversa. Nu stiu de ce suprafete ar fi nevoie, dar si ce materiale se intentioneaza sa fie colectate in aceste spatii, pe ce durata ar fi nevoie de ele..
  Am putea asigura spatii in niste sali de curs sau seminar cu suprafete variind in jur de 100 mp In caz extrem am putea ridica balonul pe terenul de sport (2400 mp).

  Succes!

  Mesajul trimis domnului rector:

  On 29/06/2010 18:09, Cost wrote:
  URGENT
  E nevoie de o adresa fixa si de spatii de depozitare pentru ajutoarele destinate familiilor afectate de inundatii in judetul Suceava, ne puteti ajuta?

  Buna ziua,

  Suntem un grup de persoane facând parte din societatea civila bucovineana.
  In urma inundatiilor din zona Bucovinei, am decis sa cream, noi, membrii societatii civile bucovinene Fondul de Solidaritate Bucovina(FSB), oricare dintre noi poate participa si ajuta populatia sinistrata din aceasta zona (si altele ale tarii). Am discutat si cu membrii asociatiilor din cadrul Universitatii Stefan cel Mare, care sunt dispusi sa ne ajute pentru a mentine o evidenta a donatiilor, si o distributie echitabila a acestora.
  Trebuie doar ca fiecare primarie din judetul Suceava sa transmita listele cu familiile afectate, iar donatiile sa fie repartizate pe baza de semnatura de predare-primire.
  Avem de asemenea brutarii care ne-au propus sa ne ofere pâine si produse de panificatie pentru persoanele sinistrate, ne trebuie doar un sediu central pentru aceasta actiune, de unde sa fie coordonat totul pentru întreg judetul, si sa putem publica aceasta adresa si s-o dam la toate persoanele care vor sa ajute(avem deja destul de multe propuneri, de aceea am decis sa cream Fondul de Solidaritate Bucovina si sa va scriem).
  Ne puteti ajuta?

  Avem nevoie de asemenea, de spatii de depozitare pentru ajutoarele destinate familiilor afectate de inundatii in judetul Suceava, si iarasi va adresam întrebarea: ne puteti ajuta?

  Asteptam raspunsul dumneavoastra.

  Va multumim anticipat.”

  Mesaj trimis domnului rector:

  On 29/06/2010 20:17, Cost

  „Pentru spatii: cred ca pentru început ar fi nevoie de câteva sali de curs, iar apoi daca numarul donatiilor va fi mare, va vom ruga sa puneti la dispozitie, daca se poate, terenul de sport.
  Putem sa dam adresa universitatii pentru cei care vor sa trimita sau sa aduca donatii? (avem nevoie de acordul dumneavoastra – nu vom întreprinde nimic fara autorizatia sau acordul persoanelor pe care le contactam)”

  Raspuns primit de la domnul rector:
  „Da, se va putea. Miine dimineata voi desemna persoana de contact din partea noastra. Pot fi contact miine dimineata intre 9 si 10.”

  Răspunde

 3. CT

  Multe persoane au pus întrebarea cam ce se poate aduce acolo, la aceste centre de colectare. Ei bine, raspunsul e simplu: ORICE!!! Numai sa aduceti ceva! Sa nu-i lasati pe oamenii acestia fara un dram de speranta!! Orice aduceti va fi folosit pentru ei, pentru sinistrati, iar cu ajutorul studentilor voluntari de la asociatiile USV se va face un inventar zilnic, o lista a ceea ce se primeste ca ajutor.

  Răspunde

 4. cormos dana

  in vatra dornei este un centru de colectare?multumesc anticipat

  Răspunde

 5. CRACIUN DANIELA

  Vreau sa pun la dispozitie unei familii sinistrate o casa de locuit cu teren in localitatea Soldanu, Judetul Calarasi, la 45 KM de Bucuresti, pe DN 4. Vreau sprijin in acest sens. Multumesc mult. Tel. 0722744494

  Răspunde

 6. Nicu

  Doresc sa donez personal, unei familii sinistrate pe care mi-o indicati: 2 paturi cu lazi pt. lenjerie, 2 servante, 1vitrina, 1 masa TV, 4 scaune, 1 bufet bucatarie, 1 aragaz 4 ochiuri, 1 covor, 2 carpete, etc. Mentionez ca toate sunt folosite dar utilizabile 100%. P.S.– Transportul nu-l pot suporta eu, dar pretind sa-l insotesc pana la destinatie. Multumesc!

  Răspunde

  • Constantin4

   O alta persoana care se ocupa de transportul si distribuirea donatiilor în Siret este Manuela Scripcariu(scripcariumanuela@gmail.com)

   Răspunde

  • Leneschi Aurelia

   Asi dori sa stiu cine sunteti si de unde sunteti si poate imi trimiteti si o adresa pe aleneschi@yahoo.com pt a lua legatura cu dvs in ceea ce priveste donatiile pe care vreti sa le faceti. Ma numesc Leneschi Aurelia si sunt coordonatoarea acestei campanii in Romania pe judetul Suceava.
   Va multumim din suflet pt initiativa dumneavoastra. Astept un raspuns.

   Răspunde

 7. Constantin4

  Donatiile catre locatiile afectate de inundatii sunt efectuate regulat de Consiliul Judetean Suceava (nr de tel:
  0230 210 148)

  Răspunde

 8. Leneschi Aurelia

  Angajaţii şi studenţii Universităţii “Ştefan cel Mare” s-au solidarizat cu familiile din judeţul Suceava care au avut de suferit în urma inundaţiilor, la Căminul Nr.4 al universităţii fiind deschis un centru de colectare a ajutoarelor. Receptive la nevoile oamenilor rămaşi fără adăpost şi hrană au fost şi organizaţiile de tineret din Suceava, care au iniţiat campanii de strângere a bunurilor la sediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Suceava (DJT).

  La iniţiativa unui grup de studenţi suceveni aflaţi la studii în Franţa, la Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost deschis un centru de colectare a bunurilor, iar primele ajutoare colectate au fost donate Primăriei Zamostea.
  “Suntem recunoscători sucevenilor care au adus la universitate haine, alimente şi alte obiecte de maximă utilitate pentru persoanele afectate de potop. Am trecut prin mai multe localităţi afectate, e o situaţie fără precedent, trebuie să fim alături de oamenii de-acolo şi să le dăm o mână de ajutor. Primele ajutoare, 31 de saci cu haine şi mâncare, le-am lăsat oamenilor din Zamostea, urmează să ducem şi altele”, ne-a spus Alexei Munteanu, masterand la Facultatea de Economie şi Administraţie Publică.
  Centrul de colectare a ajutoarelor de la Căminul Nr.4 al universităţii este deschis zilnic între orele 8.00-16.00.
  “Campania se va desfăşura atât cât va fi nevoie, după ce vor fi construite casele sinistraţilor, acestea vor avea nevoie de obiecte şi mobilier pentru a fi dotate. Mizăm pe sprijinul oamenilor cu inimă mare din Suceava şi aşteptăm ajutoarele în continuare”, a menţionat Cătălin Velicu, inginer la Universitatea “Ştefan cel Mare”. În acelaşi timp, mai mulţi angajaţi ai universităţii au donat bonuri de masă pentru a cumpăra alimente persoanelor neajutorate.
  De asemenea, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret sunt aşteptate zilnic obiecte şi haine care vor fi transportate în localităţile inundate. “Mai multe organizaţii de tineret, printre care Asociaţia Colegiului Suceava, , , , , , s-au implicat activ şi vom face tot ce ne stă în puteri pentru a-i ajuta pe aceşti oameni”, ne-a spus Simona Sofroni, directorul DJT Suceava.

  Răspunde

 9. Leneschi Aurelia

  Mai mulţi tineri din judeţul Suceava care îşi fac studiile în Franţa au fost receptivi la tragedia sucevenilor afectaţi de inundaţii. Aceştia au creat Fondul de Solidaritate pentru Bucovina, lansând un apel către asociaţiile studenţeşti din Franţa şi oamenii cu inimă mare din România. Ajutoarele colectate vor fi distribuite familiilor din judeţ care au avut de suferit în urma potopului.

  Sucevenii pot aduce ajutoare pentru sinistraţi la Căminul Nr.4 al universităţii
  Centrul de colectare a fost stabilit la Căminul Nr. 4 al Universităţii „Ştefan cel Mare”. Se pot dona obiecte de mobilier, haine, alimente, materiale de construcţii, obiecte de igienă personală, medicamente, corturi, orice ajutor fiind bine-venit.
  „Am apelat la mai multe instituţii din Suceava pentru a ne ajuta în colectarea bunurilor, din păcate am primit răspuns pozitiv doar din partea conducerii universităţii, care ne-a oferit un spaţiu de depozitare a lucrurilor. Mizăm pe ajutorul şi receptivitatea sucevenilor. Suntem şi noi din localităţi afectate de inundaţii, avem persoane apropiate care au rămas fără nimic, vom încerca să-i ajutăm de la distanţă în măsura posibilităţilor”, ne-a spus Elena Steluţă, unul dintre tinerii aflaţi în Franţa care au iniţiat campania. Ajutoarele sunt aşteptate zilnic, între orele 8.00-16.00. Numărul de telefon la care sucevenii pot afla mai multe detalii despre campanie este 0740.608034 (Aurelia Leneschi).

  Răspunde

 10. Ovidiu Muntean

  Am si eu 2 paturi si un dulap mare de care nu mai am nevoie si as vrea sa le donez celor care au nevoie. Singura problema e ca nu am nici un mijloc de transport pentru mobila respectiva. Mentionez ca locuiesc in cartierul G Enescu, Suceava. Daca cineva stie cum pot dona mobila sau ma poate ajuta cu o remorca/ camion pt transport, sigur gasim in zonele afectate pe cineva cui sa le donam. Pot fi contactat pe e-mail. Numai bine

  Răspunde

 11. Magdalena Bodi

  Buna ziua,

  avem posibilitate sa donäm cantitäti mari de farfurii, cäni din porzelan si tacimuri pentru: orfelinate, case de batrini, spitaluri sau sinistrati.
  M-as bucura, daca stie cineva unde mä pot adressa. Sint cantitati mari, bune Qualiatate.

  Va multumesc, astept un raspuns via e-mail

  Magdalena Bodi

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.