Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Monitorizare aeriană pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă pe râurile Bistriţa şi Dorna

Data publicării
Categoria

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a solicitat astăzi, 11 Februarie 2014, intervenţia unui elicopter de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi, care a efectuat o misiune de zbor în vederea monitorizării bazinelor râurilor Dorna şi Bistriţa, pentru identificarea măsurilor necesare prevenirii unor situaţii de urgenţă, ce ar putea fi provocate de acumulările de gheaţă şi de creşterea debitelor.

Monitorizare aeriană pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă pe râurile Bistriţa şi Dorna

În urma survolului au fost identificate pe raza judeţului Suceava trei zone cu acumulări de gheaţă, pe râul Bistriţa pe raza localităţii Dorna Arini şi Argestru, iar pe râul Dorna în zona localităţii Roşu.

În ce priveşte cantităţile de zăpadă de pe versanţi, situaţia se află de asemenea sub monitorizare însă atât timp cât temperaturile nu cresc semnificativ sau nu mai apar precipitaţii, nu exista riscul ca acestea să influenţeze semnificativ debitele celor două râuri.

Acţiunea desfăşurată astăzi a condus la crearea unei imagini de ansamblu privind pericolul de inundaţii pe cele două râuri. Astfel apreciem în acest moment că nu este necesară o intervenţie a echipei pirotehnice, iar în situaţia în care va fi necesară aceasta se va face în colaborare cu Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Neamţ, pentru a nu crea creşteri de debite semnificative în aval de aglomerările de gheţuri de pe raza judeţului Suceava. În continuare cele trei zone identificate vor fi monitorizate de la sol, iar în raport cu starea vremii şi evoluţia din teren se are în vedere posibilitatea reluării monitorizării aeriene a declarat Prefectul Judeţului Florin Sinescu

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.