Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

O vedere bună adaugă sănătate vieții și viață anilor

Data publicării
Categoria

Duminică, 6 octombrie 2013, Clinica Oftalmologică Novaoptic în parteneriat cu Lions Club Suceava au marcat Ziua Mondială a Vederii prin realizarea unui screening oftalmologic la Centrul de Recuperare Zvoriștea, jud. Suceava.

Ziua Mondială a Vederii are loc joi, 10 octombrie 2013 și este dedicată pentru a sublinia dreptul fundamental al fiecărei persoane la o VEDERE SĂNĂTOASĂ.
Tema declarată pentru anul 2013 este SĂNĂTATEA VEDERII, sub sloganul “Verifică sănătătatea ochilor tăi. Efectuează în luna octombrie consultul oftalmologic.”
Centrul de recuperare Zvoriștea este un cămin pentru persoanele în vârstă, încadrate într-o categorie de handicap, izolare socială, sărăcie sau situație de dificultate în familie. Aici locuiesc aproximativ 60 de persoane vârstnice (majoritatea cu afecțiuni deosebit de serioase) care beneficiază de găzduire pe perioadă nedeterminată, servicii de asigurare a hranei, asistență medicală și activități recreative, în vederea recuperării şi integrării lor în societate.

Evenimentul a fost posibil cu aprobarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului având sprijinul și deschiderea întregii echipe a Centrului de Recuperare reprezentată de dna director Cătălina Aursulesei.

Membrii echipei Novaoptic (dr. Cristina David – medic primar oftalmolog, Laura Scolobiuc – asistent medical, Lăcrămioara Iacob – optometrist, Daniela Guliciuc – asistent director), alături de voluntarii LEO și membrii Clubului LIONS, au demarat acţiunea în clubul Centrului de Recuperare unde echipamentele medicale și toate dispozitivele necesare au fost pregătite cu atenție în prealabil.

40 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală oftalmologică gratuită, constând în autorefractometrie, acuitate vizuală, stabilirea corecției optice, examen la biomicroscop, determinarea presiunii oculare, administrare picături, stabilire diagnostic, recomandare tratament.

Fiecare dintre cei care aveau nevoie au primit medicamente şi ochelari gratuit. Acest lucru a fost posibil prin donația Clubului Lions și contribuția firmei Hoya România, reprezentată de dl Adrian Badiu care a asigurat sponsorizarea costurilor lentilelor de ochelari.

Fiecare pacient diagnosticat cu afecţiuni oculare (cataractă, retinopatie diabetică, glaucom etc) va fi monitorizat, iar acolo unde va fi posibil, va beneficia de operaţie de cataractă gratuită în vederea restaurării vederii.

Duminică, ne-am dorit şi am oferit pacienţilor noştri cel mai bun tratament medical posibil, acordându-le întreaga noastră atenţie şi înţelegere. Este şansa lor pentru o vedere mai bună şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Implicată în comunitate, Novaoptic organizează în permanență acțiuni de informare și educare în privința sănătății vederii şi asupra mijloacelor de prevenire a afecțiunilor oculare.
Avem aceeaşi pasiune pentru meserie, iar echipa Novaoptic înţelege adevăratul scop al muncii, acela al redării vederii oamenilor”.

Fotografii realizate de Daniela Guliciuc.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.