Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Oportunități noi de învățare pentru elevii interesați de a dobândi experiențe plăcute într-un cadru încărcat de istorie

Data publicării
Categoria

Ca în fiecare an, Muzeul Național al Bucovinei, prin intermediul Serviciului Cetatea de Scaun oferă oportunități noi de învățare pentru elevii interesați de a dobândi experiențe plăcute într-un cadru încărcat de istorie.

Începând cu luna ianuarie, Muzeul vine cu două propuneri de activități de educație muzeală – „Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, care se vor organiza la Casa Custodelui sau în Cetatea de Scaun, pe tot parcursul anului școlar 2024.

Reprezentații muzeul spun că: „Proiectul de educație muzeală „Lecția de 10”, organizat din anul 2018 este adresat elevilor din clasele I – XII și include prezentări pe teme istorice cât mai captivante însoțite de activități practice. Așadar, încercăm să răspundem la întrebări precum: „Ce se mânca la curtea voievozilor Moldovei?”, „Care erau slujitorii Măriei sale?”, „Cum și cu ce se jucau copiii din Evul Mediu?”.

Proiectul cultural „Cetatea sub asediu” se dorește a fi o întoarcere în timp. Aici mizăm pe cunoștințele și imaginația copiilor, care în funcție de vârsta lor, vor fi puși să își imagineze diferite situații de asediere sau de apărare a unei cetăți, să întocmească un plan de supraviețuire pe timp de asediu, să joace rolul unei iscoade, să realizeze macheta unei cetăți. Și pentru că nu este un loc mai bun pentru fixarea cunoștințelor dar și pentru a stârni curiozitatea sau bucuria pentru învățare, o vizită în Cetate va face ca istoria să fie predată la ea acasă. Această activitate se adresează elevilor din claselor I – VIII.

Pentru ambele activități este necesară programarea la numărul de telefon 0784 – 275644.”

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.