Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Pârtia de la Gura Humorului

Data publicării
Autor
ArTiStul

Acum doi ani l-am însoţit la Gura Humorului pe Varujan VOSGANIAN, pe atunci Ministrul Economiei şi Finanţelor. Atunci am auzit vorbindu-se pentru prima dată despre proiectul POPAS care presupunea reabilitarea şi modernizarea infrastructurii turistice din zona parcului Ariniş.

Îmi aduc aminte că cele mai importante puncte din proiect erau contrucţia unui patinoar artificial, a unei piscine acoperite de dimensiuni olimpice, a unui bazin de înot pentru copii şi a unei pârtii, lucruri care, iniţial, sunau a promisiuni deşarte.

Aşa au sunat şi pentru mine, numai că, la Gura Humorului se pare că şi se face, nu numai se vorbeşte. Dovezile?

Lungime: 1.478 m
Diferenţă de nivel: 285 m (de la 477 m la 762 m)
Durata călătoriei cu telescaunul: 9’36” (viteză 2,3 m/s)
Capacitatea de transport a telescaunului: 1.200 persoane / oră
Tarif telescaun: 10 lei / persoana (urcare şi coborâre)

  • Nu am văzut absolut nicăieri un semn de circulaţie care să indice locaţia pârtiei.
  • Parcarea este spaţioasă. Am înţeles că încap 360 de autoturisme şi zece autocare.
  • Cu toate că telescaunul Şoimul funcţionează, nu am văzut nicăieri afişat vreun orar sau un indicator de unde se pot achiziţiona biletele de acces.
  • Aproape că lipsesc cu desăvârşire gardurile de protecţie. Având în vedere faptul că decorul nu este tocmai prietenos iar pârtia are un coeficient destul de ridicat de dificultate, gardurile de protecţie mi se par foarte importante.
  • Tunurile de zăpadă aşteaptă gongul.
  • Spaţiul de la Finish trebuie finisat. Nu de alta, dar să nu ajungă vreun schior în drum sau apă.
  • Mai trebuie de lucrat serios la spaţiile ce înconjoară pârtia, iar pe urmă dezvoltată zona, ca să nu ajungă plictisitoare.

Încă nu se ştie data când va fi inaugurată pârtia. Trebuia de Crăciun, lucru care nu s-a mai întâmplat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Se aşteaptă condiţii meteo favorabile. Scena e pregătită.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (12)

  1. bogdanturcanu

    Pe bilet scrie „valabil o urcare”, de coborare nu spune nimic.
    Treaba ta cum ajungi inapoi (rostogolindu-te) :D

    Răspunde

  2. marius cretzzu

    super…pacat ca nu prea e zapada. totusi e minuntat ca s-a realizat in sfarsit asa ceva….zona noastra, a Bucovinei, este una dintre cele mai frumoase si e de datoria noastra sa o pastram asa si sa o mediatizam cat mai mult, cine stie, in scurt timp poate va fi printre primele locuri k zona turistica in Romania…Bravo Gura Humorului…exemplu si pt alte locuri asemanatoare..gen Vatra Dornei, Campulung…

    Răspunde

  3. marius cretzzu

    p.s: in ceea ce priveste detaliile tehnice..finisajele ..etc…asta da nota de plictiseala si ingnoranta.. pe care in general o au romanii in glanda…o sa mai treaca putin pana o sa ne curatam de mentalitatea asta, atitudinea asta delasatoare si prostul obicei de-a nu duce lucrurile la un bun final…in fine..de asta ziceam..ca puterea sta si in noi…generatia asta ..mai tanara ca sa zic asa…si aici tin sa te felicit pe tine…detinatorul al acestui site…artistule;)…tine-o tot asa…

    Răspunde

  4. alexis

    incepatori opriti-va la jumatatea partiei ca mai departe nu e de noi!!!
    nu stiu cum d ein romania se fac numai partii de profesionisti cand noi nu avem nici un istoric in domeniu, ati auzit de romani medaliati la concursurile de schi??? avem in romania munti foarte buni pentru partiile de incepatori dar noi facem cat mai abrupt si fara zapada multa. e si cazul GH City, de jur imprejur numai munti lini si ei aleg cel mai nasol versant pentru a face o partie doar de 1400m, mai invatati oameni buni le la austrieci, incepatorii dau bani fara sa stie pe cazare, inchiriere si alte cheltuieli, profesionistii nu vin la Gura Humorului

    Răspunde

  5. Petre

    Mi se pare ca visez cand vad asemenea investitie la doar 35 km de Suceava. Numai iubitorii de ski realizeaza nebunia. Pacat ca zapada ne amana bucuria. Dupa cum am vazut in fotografii si din cunostintele mele despre alte partii, Soimul se incadreaza corect in categoria partiilor de dificultate medie, si cum majoritatea skiorilor skiiaza pe acest fel de partii este alegerea cea mai potrivita pentru versant.

    Răspunde

  6. grasu

    se skiaza?

    Răspunde

  7. Cassy

    Azi s-a schiat serios … si eu am fost cu snowboard-ul putin :D pentru cei mai putin experimentati e superb daca te dai din varf. intr-un loc cu putin talent poti sari si sa te agheti de telescaun..dar asta e doar un vis :))

    Răspunde

  8. florin

    nu cred ca e cel mai grozav loc de schi dar merge

    Răspunde

  9. Tirnovan Claudiu

    inapoi e gratis:P……nu conteaza ca o iei pe schiurile sau pe telescaun….

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.