Tinerii suceveni pot lua parte gratuit la emisiuni video despre comunitatea lor
- Data publicării
- Categoria
- Ştiri
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Tinerii din orașul Suceava, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, au parte de o oportunitate inedită: până pe 18 octombrie 2023, aceștia se pot înscrie pentru a participa gratuit la emisiuni în care vor dezbate problemele și provocările cu care se confruntă comunitatea lor.
Asociația „Youth Can Do It” din Suceava desfășoară în perioada septembrie-octombrie 2023 proiectul „Ascultă-i pe tineri” care își propune să creeze o comunitate puternică în care tinerii își activează spiritul civic și se susțin reciproc, lucrând împreună pentru a aborda problemele și provocările cu care se confruntă comunitatea lor.
Astfel, se oferă, tinerilor suceveni, oportunitatea prin producerea a 30 de emisiuni video, cu 100 de persoane, între 14 și 35 de ani, care dezbat constructiv, pe subiecte alese exclusiv de tineri, probleme comunitare și de interes pentru ei.
Filmarea emisiunilor are loc la Centrul de Tineret Suceava situat pe strada Mihai Viteazul, nr. 40, în municipiul Suceava. Proiectul „Ascultă-i pe tineri” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
„Dacă ai între 14-35 ani și dorești să îți exprimi opiniile despre viața din Suceava te poți înscrie acum pentru a participa gratuit în cadrul emisiunilor, prin următorul link până pe 18 octombrie 2023: https://forms.gle/XJFMRVTHDN3MT6n77” afirmă Vlad-Alexandru Grosar, coordonatorul proiectului, președintele Asociației „Youth Can Do It”.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomor-row. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comuni-tară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
Asociația „Youth Can Do It”, înființată în Suceava în 2008 cu scopul de a susține dezvoltarea per-sonală și profesională a cetățenilor, a implementat timp de peste 15 ani, în regim de voluntariat, pes-te 100 acțiuni de tineret locale cu finanțare proprie pentru a crește implicarea tinerilor în societate și a-i susține să se axeze pe pasiunile preferate din sfera artistică (muzică, dans și fotografie), prin schimburi de experiență, concursuri, evenimente, festivaluri și consultări ale tinerilor pentru a le afla constant nevoile actuale, primind finanțare nerambursabilă pentru 27 proiecte non-profit de tineret în România (unul fiind desemnat finalist la nivel național în categoria Proiectul de voluntariat al anului 2011 în domeniul tineret), în timp ce la nivel internațional a fondat și condus Organizația Internaționa-lă pentru Sănătatea Tinerilor (Youth Health Organization) în cadrul căreia a implementat 4 conferințe internaționale de tineret privind politicile de sănătate în Republica Moldova, Slovenia și Turcia, cu sprijinul Comisiei Europene, a Ministerelor de Sănătate și Tineret din Slovenia și Turcia, cu invitați instituționali internaționali și tineri participanți din peste 50 de țări (proiectul european de tineret “Let it hAPYN!” fiind desemnat finalist pentru “Premiul European pentru Sănătate” în cadrul Forumului Euro-pean pentru Sănătate Gastein Austria, 2016).
Promo