Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni

Data publicării
Categoria

Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor patru ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a trei ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori programul Grow a ajuns deja la a VI-a ediție.

Liceenii se pot înscrie pentru ediția Grow 1.0 din 2011 pe growedu.ro începând cu data de 19 Septembrie 2011, dar nu mai târziu de 28 Octombrie 2011. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 14 orașe: Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. În fiecare oraș, echipa de organizatori locali stă la dispoziția elevilor interesați să se alăture Grow sau să-și continue aventura începută în această primăvară.

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a șase săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

În cadrul Grow participanții își vor dezvoltă aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice.

Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt:

  • Proactivity skills (Proactivitate) – Cum să acționezi chiar acum!
  • Presentation skills (Abilități de prezentare)- Acesta sunt EUCum să te prezinți în fața unei mulțimi
  • Public Speaking (Abilități de prezentare în public) – Cum să realizezi un discurs convingător
  • Personal Awareness (Conștiința de sine) – Cine sunt eu? (participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor)
  • Personal effectiveness I (Eficiență personală I) – Cum să îți organizezi timpul și spațiul
  • Personal effectiveness II (Eficiență personală II) – Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă
  • Project management skills (Abilități de management al proiectelor) – Cum să conduci un proiect (participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultate)
  • Romanian values (Valori românești) – Care e influența moștenirii culturale și cum se încadrează în ansamblul țărilor UE

În cadrul ediției Grow 0.9, peste 900 de participanți de clasa a 9-a și-au descoperit punctele tari și slabe, au descoperit munca în echipa, ce înseamnă managementul de proiect și au înțeles specificul valorilor românești. Îmi amintesc când eram eu adolescentă și mergeam pentru prima oară în Germania. Această experiență m-a determinat să mă gândesc la cine sunt, care sunt punctele mele tari și valorile mele. Acum e timpul să le arăt și altor oameni această experiență. M-am alăturat Grow pentru a le arăta adolescenților români o perspectivă internațională și pentru a-i ajuta să descopere cine sunt și ce ar putea deveni în viitor. (Marta Jarzabek, Polonia)

Despre interacțiunea cu studenții internaționali, Codruța, elevă în Lugoj își amintește: Facilitatorii internaționali au fost grozavi. Știau cum să vorbească cu noi, cum să ne înțeleagă și bineînțeles au fost prietenoși și cu niște oameni buni. În proiectul Grow am învățat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevărat, ce valori avem, ce înseamnă munca în echipă și multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul.

Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul Grow au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiți de 110 studenți internaționali.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.