Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava

În anul 1946 prin decizia nr. 1933 a Ministerului Agriculturii i-a ființă prima unitate de cercetare agricolă din zona nordică a Moldovei (Stațiunea Experimentală Agricolă Suceva), ca necesitate a dezvoltării agriculturii în județul Suceava.

După trei ani de funcționare în zona submontană de la Ilisești, prin decizia nr. 564249 din 24 August 1949 a Ministerului Agriculturii, stațiunea a fost transferată la Suceva.

Zona unde se află cantonată este individualizată prin condiții pedoclimatice specifice, caracterizate prin restricții termice, neuniformitatea regimului hidrologic (de le insuficiență la exces) și printr-o mare diversitate de tipuri de sol, de la soluri cu fertilitate scăzută până la cele cu fertilitate bună. Consecință a acestei diversități ecologice a constituit-o, de la început. necesitatea diversificării preocupării legate de activitatea de cercetare ca răspuns la rezolvarea principalelor probleme ale agriculturii din Podișul Sucevei.

Daca în anul infiintarii (1946) preocupările erau îndreptate spre cultura cartofului, a pajiștilor și a plantelor de nutreț, de-a lungul timpului se poate constata urmărind evoluția preocupărilor și a modului de realizare a obiectivelor de bază ale cercetării agricole, la Suceava, o extindere continuă a ariilor de probleme abordate precum și amplificarea complexității acestora.

Program de funcționare

  • luni – vineri / 7:00 – 15:00

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.