Confesiunile unui câine
- Data
- Access
- gratuit
- Loc
- Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Joi, 28 Ianuarie 2016, începând cu ora 14:00, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera te invită la spectacolul de teatru intitulat Confesiunile unui câine
Proiectul Manifest canin în sala de lectură din Moldova este dedicat copiilor între 8 și 16 ani și se desfășoară în Bibliotecile Publice partenere din zece orașe din Moldova (Bacău, Botoșani, Fălticeni, Pașcani, Piatra Neamț, Roman, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Frumos și Pașcani). Scopul principal al proiectului este educarea prin artă a tinerei generații și promovarea responsabilității, implicării în societate, toleranței și respectului pentru viață.
Copiii sunt invitați să participe la reprezentațiile cu spectacolul de teatru Confesiunile unui câine, organizate de Asociaţia Culturală REPLIKA, precum și la atelierele de educație civică, susținute de Asociația Red Panda.
Spectacolul de teatru, Confesiunile unui câine este o adaptare scenică a romanului „Viaţă de câine” de Peter Mayle și are ca subiect lecțiile de supraviețuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viață la făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferințe publice, după modelul TED. Spectacolul este interactiv.
Miza acestui spectacol este sensibilizarea, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe deo parte, și cu violența împotriva animalelor, pe de altă parte.
Atelierul de Educație Civică are ca scop formarea de actori sociali responsabili de propria educație și de implicarea în comunitatea în care trăiesc, precum și familiarizarea publicului spectator cu privire la efectele negative ale violenței asupra animalelor care este, în fapt, debutul violenței asupra oamenilor.
Dacă tinerii învață să respecte drepturile animalelor și orice formă de viață, atunci ei vor fi cu atât mai responsabili și mai implicați în societate, deschiși la ajutarea celor din jur și la respingerea unor atitudini extreme. Studii de caz și cercetări din domeniile psihologiei și al psihiatriei demonstrează că violența asupra animalelor este, în fapt, debutul violenței asupra oamenilor, și atestă că ”prevenirea și tratarea timpurie a comportamentului violent față de animale sunt foarte importante, deoarece cu cât copiii agresivi cresc, cu atât ei devin mai puțin receptivi la orice intervenție cu privire la comportamentul lor agresiv” (Kazdin, A. E. – 1995 ; ”Conduct Disorder in Childhood and Adolescence” ; Thousand Oaks, Calif. and Loeber, R. – 1990 ; „Development and risk factors in juvenile anti-social behavior and delinquency.” – Clinical Psychology Review).
Manifest canin în sala de lectură din Moldova este un proiect inițiat de Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Asociația Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.
Manifest canin în sala de lectură din Moldova este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
Promo