Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

ISTORIA ÎN DESENE – atelier de creativitate online

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul Național al Bucovinei

Toamna aceasta, Muzeul Național al Bucovinei lansează un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul Istoria în desene presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările noastre sau din expoziția permanentă pe care ați vizitat-o la Muzeul de Istorie din Suceava sau urmează să o vizitați.

La atelier pot participa copii de toate vârstele.
Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de email: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum, sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.
Creațiile copiilor vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie și vor face parte și dintr-o expoziție ce va fi organizată la Muzeului de Istorie din Suceava. Ne dorim ca expoziția să poată marca Noaptea Muzeelor 2020, ediție pe care anul acesta o organizăm altfel.

De câteva luni de zile, Muzeul de Istorie v-a obișnuit cu postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, ați aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. Probabil că, unii dintre voi, după ce ați citit postările noastre ați avut curiozitatea și ați venit și la muzeu să le vedeți.
Cu acest atelier Muzeul Național al Bucovinei își propune să stimuleze creativitatea și simțul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă și desen.

Dragi copii, nu-i așa că vă place să desenați?
Așteptăm să cunoaștem istoria văzută prin ochii voștri!

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.