Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Malachitul – Piatra Țarilor

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul Național al Bucovinei

În perioada 3 Noiembrie 2020 – 3 Februarie 2021, zilnic între orele 9:00-17:00, Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați expoziția temporară MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR.

Expoziția oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale – MALACHITUL.

Vizitatorii vor putea admira eșantioane brute de malachit din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii, fragmente de malachit natural și de sinteză alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari. Exponatele vor fi însoțite de material fotografic și texte care prezintă succint informații și curiozități despre subiectul acestei expoziții.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral şi l-au folosit pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile unor mari și importante muzee.

Grecii și egiptenii antici au apreciat această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.