Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Picnic Poetic Francofon

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

Vineri, 18 Martie 2016, între orele 12:00 și 14:00, în Parcul Universității Suceava va avea loc evenimentul intitulat Picnic Poetic Francofon, ediția a II-a.

Eveniment de talie națională, Picnicul Poetic Francofon va avea loc în același timp, în peste 24 de localități din România.

La eveniment sunt invitați să participe francofonii si francofilii suceveni, toți pasionații de poezie care vorbesc și îndrăgesc limba franceză, în principal studenții, dar și grupuri de elevi de la liceele din oraș, profesorii de limbă franceză, precum și angajații francofoni de la întreprinderile din județul Suceava.

Momentul cheie al manifestării are loc între orele 12:00 și 14:00, când participanții din întreaga țara vor publica haiku-urile în limba franceză, desenele personale și fotografiile de la eveniment pe pagina personală a rețelelor de socializare (Facebook și Twitter), folosind hashtag-ul #Haikunoi2016. Contribuțiile internauților se vor concretiza astfel într-un evantai intertextual în spațiul virtual #Haikunoi2016, purtând (în)semnele personale ale creativității și sensibilității poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză.

Această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia. Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii și francofilii suceveni referitoare la limba franceză și la francofonia din România, dar și de a promova plurilingvismul și interacțiunile culturale.

Creațiile personale ale participanților la eveniment vor fi expuse pe câteva panouri, în Holul de la intrarea în corpul A, pe toată durata Zilelor Francofoniei.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.