Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Propaganda – PR sau manipulare?

Data
Access
gratuit
Loc
Shopping City Suceava

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013, începând cu ora 13:00, Shopping City Suceava te invită la dezbatarea Propaganda – PR sau manipulare? moderată de Arthur SUCIU.

În cadrul evenimentului se va lansa cartea Propaganda scrisă de Edward Bernays în 1928.

Constituind o analiză fascinantă și controversată asupra modului cum guvernul și corporațiile ne dirijează gândurile și acțiunile, Propaganda rezumă viziunea scrutătoare a lui Edward Bernays despre înregimentarea gândirii colective. Publicată inițial în 1928, acestă carte este un manual despre manipularea în masă și oferă o examinare detaliată a modului cum discursul și opinia publică sunt modelate și controlate în domeniul afacerilor, al politicii, al artei, al educației și științei. Într-o lume dominată de retorica politică și de manipularea prin mijloacele de comunicare, Propaganda este o lectură necesară pentru toți cei care vor să înțeleagă cum este utilizată puterea de către elita care conduce societatea noastră.

Nepotul lui Sigmund Freud, Edward Bernays (1891-1995), este inițiatorul tehnicii științifice a formării și manipulării opiniei publice, pe care a numit-o „ingineria consimțământului”. În timpul Primului Război Mondial, a făcut parte, alături de Walter Lippmann, din Comitetul pentru Informaţii Publice al SUA, o puternică mașină de propagandă pentru susținerea și vinderea către poporul american a războiului ca mijloc necesar pentru „a face lumea sigură pentru democrație”. Strategiile de marketing necesare pentru purtarea tuturor războaielor ulterioare s-au bazat pe metodele perfecționate de Comitetul pentru Informaţii Publice.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Alexandria Librării și Alexandria Publishing House.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.