Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Seara de poezie

Data
Access
gratuit
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 17.00, Casa de Poezie Light of ink și Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Editura EIKON & Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, vă invită la Seara de Poezie 6 (ediție nouă 2022-2023).

Evenimentul va avea loc la Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava (spațiul expozițional de la etajul al III-lea)

Invitatul întâlnirii este poetul & artistul vizual Constantin SEVERIN. În cadrul evenimentului, va avea loc un dialog despre volumul de poezii “Viețile pictorilor” (Editura EIKON, 2022).

Constantin SEVERIN (n. 1952, Baia de Aramă) este scriitor și artist vizual, fondator și promotor al Expresionismului Arhetipal, o mișcare artistică de impact global, pe care a înființat-o în Bucovina, în anul 2001. Absolvent al cursului internațional de scriere creativă de la Universitatea Iowa, el a publicat 13 cărți de poezie, eseuri și romane. Unul dintre poemele sale a fost inclus în antologia realizată în 2014 de World Literature Today, După Căderea Zidului: Referințe din Europa Centrală (1989-2014), care și-a propus să facă mai cunoscută literatura central-europeană la cea de-a 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului. Lucrări și comentarii despre arta conceptuală a lui Severin au apărut în Artdaily, World Literature Today, Trafika Europe, The Poet, It’s Liquid, Levure littéraire, Empireuma, Contemporanul, Vatra, Arkitera, Glare Magazine, Cuadernos del Ateneo, Dance, Media Japan și în alte reviste literare și de artă internaționale.

Debutează la Seara de Poezie Alexandru TURCULEȚ, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava. Este membru a Casei de Poezie Light of ink.
Moderatorii Serii sunt Vlad SIBECHI & Alexia PLĂCINTĂ.

Organizator: Gheorghe CÎRSTIAN

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.