Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Un părinte mai bun

Data

Marți, 21 Mai 2013, începând cu ora 17:00, Cărturești Suceava te invită la să o cunoști pe Irina PETREA și cum să fii Un părinte mai bun.

Ideea care stă la baza acestui proiect a pornit tocmai din necesitatea părinților de a învăța cum să devină părinți mai eficienți și mai fericiți. A învăța înseamnă a cunoaște, a afla, a căuta în permanență să își cunoască mai bine copiii și să le înțeleagă mai bine nevoile acestora. Cu sfaturi și indrumări bazate pe principii științific demonstrate și întărite de practică, putem să ne creștem copiii sănătoși și fericiți. Fiecare copil și fiecare părinte este unic în felul său, la fel este și relația dintre ei – unică, particulară, specială. Dorința firească a părintelui responsabil și conștiincios de a oferi copilului său tot ceea ce este mai bun poate, uneori, să rămână doar dorință, să nu se împlinească sau să se împlinească parțial. Un părinte mai bun și-a propus să sprijine părinții să devină mai eficienți în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode și idei alternative de cunoaștere și relaționare cu copiii și de a face față problemelor diverse cu care se confruntă în funcție de particularitățile de vârstă ale copilului.

Proiectul vine în sprijinul tuturor părinților, fie că au identificat deja o problemă în creșterea și educația copiilor lor, fie că nu. Sfaturile specialiștilor, experiența de viață a altor părinți și copii, precum și propria copilărie explorată cu maturitate oferă sprijin oricui are nevoie. Un alt grup țintă al proiectului îl reprezintă cadrele didactice dar și studenții, viitoare cadre didactice. Cu toate că meseria în care performează le permite să dețină mai multe cunoștințe în ceea ce privește educația copiilor decât un simplu părinte, se spune că întotdeauna putem fi mai buni decât am fost ieri iar azi mai puțini buni decât mâine. Pe acest principiu, proiectul Un părinte mai bun își propune să eficientizeze această meserie de părinte. Părinte se numește și dascălul de la școală, deoarece următoarea figură cu care un copil de familiarizează după părinți și îl urmează ca model, îl reprezintă profesorul de la școală.

Înscrierea pentru participarea la conferință este obligatorie!

Seminariile durează aproximativ patru ore, sunt interactive, iar la sfârșitul prelegerii participanții îi pot adresa întrebări Irinei PETREA.

Taxe de participare:

  • 50 lei / persoana / seminar pentru părinți, bunici și psihologi;
  • 35 lei / persoana / seminar pentru cadrele didactice;
  • 25 lei / persoana / seminar studenți și elevi.

Publicitate

Comentarii (1)

  1. Donisa Cristina

    Cum pot sa ma inscriu ?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.