Cel mai mare ou tradițional de Paște din lume situat pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei a fost dezvelit în data de 19 Aprilie 2009.
Monumentul are o înălțime de 7,25 metri, un diametru de 4,60 m și o greutate de 1.800 kg, fiind cel mai mare ou tradițional de Paște din lume. Oul a fost amplasat pe un soclu din lemn pe care a fost montat un afiș cu textul Cel mai mare ou tradițional de Paște din lume.
Oul uriaș este realizat din fibră de sticlă și acoperit cu 130 m² de folie autocolantă cu modele tradiționale bucovinene, purtând semnul crucii. El a fost realizat de către o firmă din Buzău și decorat cu desene realizate pe autocolant de către tipografia suceveană Celestin.
Inițial, oul uriaș a fost amplasat în Piața Centrală a orașului, lângă fântâna arteziană. În noaptea de 2 spre 3 Martie 2010, a fost ridicat și mutat pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, în apropierea Muzeului Satului Bucovinean. El urmează să fie amplasat în zona Patinoarului din Areni, în fața Centrului de Tradiții Bucovinene.
Primarul Ion LUNGU a afirmat că oul reprezintă un simbol al Bucovinei și a explicat semnificația culorilor cu care este ornat: roșu – sângele lui Iisus Hristos, negru – eternitatea și galben – lumina.
Imagini
Contact
- Oul uriaș
- strada Cetăţii, Suceava
- Download vCard