Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Palatul Alexander

Palatul Alexander, cel mai spectaculos proiect arhitectural neoclasic din Suceava secolului XXI, a fost creionat în inima Parisului și reprezintă inspirația și munca unei echipe, care împreună cu arhitecți și designeri români și francezi au adus în Suceava parfumul superb al unui stil arhitectural atemporal și nemuritor: neoclasicul.

De ce neoclasicul? Pe de-o parte din dorința de a obține un rezultat arhitectural care să contrasteze cu peisajul anost și gri al unei părți din Suceava, iar pe de altă parte, din dorința de a realiza ceva incomparabil și inegalabil. De aceea azi, aflându-te în fața clădirii, nu vei putea niciodată să îi confunzi destinația, fiind aproape imposibil ca cineva să poată spune despre Alexander că seamănă cu ceva mai mult decât cu un veritabil palat franțuzesc construit într-o manieră curată și corectă.

Să revenim la istorie.

Istoria acestui proiect începe în 2015 când a prins tot mai mult contur ideea edificării unei construcții care să fie gazda unor evenimente cu o personalitate aparte. Probabil întrebarea care stă pe buzele tuturor este: ”de ce Palatul?”

Ce este Palatul ? Un salon de evenimente din Suceava? Un Palat pentru prinți și prințese? O sală de nunți din Suceava? Un ballroom din Suceava? Este el compus din elementele care definesc la modul clasic un palat sau doar denumirea este una specifică? Răspunsul poate fi ceva mai complex.

Palatul nu este doar o denumire care să atragă și să producă marketing. Palatul Alexander își merită denumirea de #PALAT pe deplin, întrucât atunci când te afli în fața sa este imposibil să îi poți răstălmăci specificul. Este imposibil să nu rămâi profund mișcat de ceea ce vezi în fața ochilor, de această minunăție arhitecturală, este imposibil ca în adâncul inimii să nu te simți sensibilizat atunci când ești în fața sa, exact ca un rege în fața palatului său.

Astfel, am ales denumirea de Palatul Alexander în mod firesc și cât se poate de natural, întrucât această clădire nu putea fi denumită altfel, pentru că fiindu-i oaspete, inevitabil te îndrăgostești de ea, iar gândul îți zboară direct la un palat din basme.

Palatul Alexander – #INEGALABIL

Pe de altă parte, pentru oaspeții noștri, inocularea ideii că se află într-un palat le poate crește și stima de sine, le poate cultiva încrederea în propriile forțe și în propriile persoane, deci credem cu tărie că alegerea acestui nume este cea mai potrivită pentru evenimentele pe care le va găzdui Palatul Alexander. În concluzie, denumirea de ”Palat” nu credem că ar trebui să corespundă doar cu acea imagine de palat clasic din povești, cu sute de camere si zeci de hectare de verdeață. Ideea de Palat poate fi transpusă și într-un simbol. Un simbol al bunului gust, al înaltei clase, al binelui, al gesturilor nobile și al educației alese.

Este Palatul Alexander o simplă sală de nunți din Suceava, la fel ca multe altele ? Este Palatul Alexander un simplu salon de evenimente? Palatul Alexander nu trebuie să fie etichetat doar ca o sală de nunți, pentru că Palatul este cu mult mai mult decât o sală de nunți sau un salon de evenimente din Suceava. Palatul este și va fi pe întreaga sa existență gazda unor evenimente caritabile, culturale și educative pentru orice proiect sau demers serios.

Palatul Alexander – Un loc de poveste într-un oraș de poveste – Suceava

Denumirea corectă pentru palat nu e nici sală de nunți, nici restaurant, nici salon de evenimente.

Notiunea de ”sală de nunți” induce ideea că aici nu se pot face decât nunți – lucru total eronat. Conceptul de Palat este #altceva. El este destinat atât evenimentelor personale, precum nunțile, dar are totodată porțile larg deschise către evenimentele culturale, educative sau caritabile. Palatul va găzdui în mod GRATUIT orice eveniment caritabil serios pentru orice cauză nobilă. Fie că este vorba despre strângerea de fonduri pentru copii bolnavi, pentru cazuri care necesită urgență, pentru azile de bătrâni, pentru orfelinate, pentru elevi sau studenți de elită sau pentru animale chinuite, Palatul Alexander va fi alături în mod gratuit față de orice astfel de demers. De aceea denumirea de ”sală de nunți” nu credem că cea mai potrivită etichetă pentru Palatul Alexander.

Palatul Alexander este mai mult decât o sală de nunți. Palatul Alexander este #ALTCEVA. Pentru că tu meriți #ALTCEVA!

Te-ai întrebat vreodată dacă meriți #altceva? Cu siguranță te-ai întrebat. Cu siguranță #meriți. Cu siguranță ești în căutare de #ireproșabil #inegalabil #nobil. Cu siguranță nu ai găsit aceste elemente în saloanele de evenimente din Suceava. Cu siguranță nu te vei opri din căutări. În cazul acesta vino să vezi și Palatul Alexander! Pentru că meriți o nuntă de vis la un salon de evenimente unic în Suceava.

Nu doar aspectul de bijuterie arhitecturală face din Palatul Alexander un palat miniatural autentic, ci și dorința de a ne ridica la rang de ”palat” în ceea ce privește genul evenimentelor care vor fi organizate la noi, precum și al serviciilor, care obligatoriu trebuie să fie exemplare, ireproșabile și inegalabile.

Începând de la meticulozitatea cu care a fost lucrat fiecare element ce compune decorarea Palatului, continuând cu detalii excepțional de fine legate de sculpturi, stucaturi, accesorii și terminând cu elemente care conferă unicitate în materie de decorare, Palatul Alexander este unic pe scena saloanelor de evenimente din Suceava.
Decorarea Palatului Alexander s-a realizat într-o manieră inconfundabilă. În stilul nobil franțuzesc, stil care ”impunea” palatelor ca încăperile lor să fie împodobite încă din secolele XVI-XVII cu stucaturi rafinate, iar pereții să fie împodobiți cu coloane antice în stil grecesc care să respecte proporțiile de aur. Fă un exercițiu de imaginație și închipuie-ți o nuntă la un astfel de palat! O nuntă în Suceava care întrece orice imaginație.

Palatul Alexander este scăldat în lumină. Atât exteriorul cât și interiorul sunt cu adevărat fabuloase în materie de iluminat. Exteriorul se bucură de o ”înfățișare unică” în Suceava și este comparabil cu celebrele pălățele de la marginea Parisului. Peste o sută de lumini arhitecturale așezate tacticos de către cea mai prestigioasă firmă de lumini arhitecturale italiene din România ”veghează” la palat în tăcere. În tonuri de alb-unt și galben-amber, iluminatul arhitectural este unic și te copleșește, fiind cu totul diferit de tot ce există pe segmentul saloane de evenimente din Suceava.

Iluminatul interior este și mai fabulos. Nu mai puțin de 15 candelabre uriașe împodobesc interiorul. Patru dintre acestea doboară orice record în materie de lumini ambientale în Suceava, conținând fiecare nu mai puțin de 180 de becuri și având diametrul fiecare de câte 3,5 metri. Fiecare dintre candelabre conține nu mai puțin de 1200 de cristale, spectacolul de lumină creat de acestea într-o seară de bal tăindu-ți respirația.

Holurile sunt de-asemeni de un spectacol rar, un spectacol imposibil de găsit la o sală de nunți din Suceava. Două scări balansate împodobite cu marmură grecească și covor roșu stau strajă față de invitații de vază care calcă pragul palatului. Fierul forjat patinat în două nuanțe, negru și auriu este martor mut la toate evenimentele de gală din #palat. Lemnul masiv este arbitrul eleganței din barul unicat plin de sculpturi manuale, care impresionează prin măreție. Vitraliile pictate manual dau o pată de culoare mirifică, iar tapetul, marmura și mozaicul din băi te fac să te simți realmente divin. Într-un astfel de decor, orice fotograf sau videograf de nuntă din Suceava s-ar simți ca într-un paradis.

În principala sală de evenimente a Palatului Alexander, coloanele grecești cu capitel ionic care respectă acea Proporție divină a lui Fibonacci ”riscă” să atingă perfecțiunea, iar demifotoliile personalizate cu butoni și catifea bordeaux îți confirmă că la #palat bunul gust plutește în aer la fiecare pas.

Ca atare, faci nunta la #palat. Pentru că meriți o nuntă de poveste într-un oraș de poveste – Suceava.

Palatul Alexander este un concept care depășește barierele unui salon clasic de evenimente, iar denumirea ne motivează și în egală măsură ne obligă.

Palatul Alexander este locul unde vom ajuta. Pentru că iubim să ajutăm și pentru că trebuie să ajutăm! La Palat acțiunile caritabile vor avea mereu prioritate și susținere. Pentru că Palatul Alexander vrea să fie un palat al gesturilor nobile nu doar al petrecerilor. Palatul Alexander vrea să ajute pe cei aflați în suferință, fie că aceștia sunt copii, bătrâni, bolnavi, fie că sunt elevi eminenți fără sprijin material, fie că sunt asociații de protecția animalelor sau de protecția mediului înconjurător. Palatul Alexander consideră că aceasta trebuie să fie menirea sa, nu doar să fie gazda unor nunți frumoase în Suceava. Palatul Alexander va sprijini orice demers caritabil în mod GRATUIT, nepercepânu-se nicio taxă de închiriere vreodată când va fi nevoie să sprijine un act caritabil. Avem porțile deschise pentru orice demers nobil, nu doar pentru evenimente distractive.

Imagini

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.