Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Apel către sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire

Data publicării
Categoria

Dragi suceveni, municipalitatea a făcut şi face eforturi să asigure apă caldă şi căldură la preţuri suportabile pentru dumneavoastra. Reamintim că la Suceava preţul gigacaloriei este de 185 lei/gigacalorie, unul dintre cele mai mici din ţară.
La Suceava s-a pus în funcţiune o centrală nouă, modernă pe biomasă cu unul din cele mai mici preţuri la gardul centralei de 116 lei/gcal., preţ stabilit pentru 5 ani de zile. Din păcate, la această nouă centrală se înregistrează datorii scadente de 5.764.257 lei aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2013, fără factura pe luna ianuarie 2014.
Datoriile populatiei la incalzire si apa calda, la data de 3.02.2014, sunt de aproximativ 220 miliarde lei vechi (inclusiv factura lunii ianuarie 2014).
De asemenea fac apel la societatea Termica să achite proportional din ce incasează catre Bioenergy Srl Suceava, pentru a putea avea un producător de energie în oraş şi ca SC Termica să aiba ce transporta. (Din sumele încasate de Termica în perioada noiembrie, decembrie 2013 si ianuarie 2014, de la populaţie si de la primărie – au ajuns la Bioenergy Srl Suceava un procent de 18.5% până la 03.02.2014).
În măsura în care nu se vor achita facturile la termoficare, există riscul ca întregul sistem de producere, transport si distributie al energiei termice din municipiul Suceava să se blocheze şi riscăm să rămânem fără căldură şi apă caldă în oraş.

În speranţa că apelul meu a fost corect recepţionat, vă mulţumesc.

Cu sinceritate,

Primar,
Ion Lungu

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.