Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Bogdan BESLIU în Revista Top Magazin

Data publicării
Categoria

Colegul nostru, Bogdan BEŞLIU, a apărut în numărul 2 (martie – iunie 2009) al revistei Top Magazin.

Refuzăm să ne schimbăm?

Mă plimb prin oraş şi văd că în Suceava se duce o luptă între cultură şi ignoranţă. Din ce în ce mai multe afişe acoperă stâlpii oraşului anunţând un val de evenimente, de la spectacole de teatru la recitaluri de muzică şi poezie. Dar ce folos?

Suceava nu are o sală potrivită pentru spectacole, nici măcar cetăţeni dornici să le vadă. Din ce în ce mai puţini oameni cumpără bilete la teatru, preferând televizorul sau calculatorul ca sursă de „entertainment”. Nici cărţile nu sunt la mare căutare, librăriile fiind aproape neatinse de aparenta sete de cultură ce pare să cuprindă Suceava, judecând după eforturile depuse de organizatorii de spectacole.

Ne învârtim într-un cerc vicios. Atât cultural cât şi social-economic. Avem din ce în ce mai multe magazine, dar din ce în ce mai puţini cumpărători şi multe spectacole fără prea mulţi spectatori. Problema nu este că avem ci că nu ştim să profităm de ceea ce ni se dă. Din comoditate ignorăm preţurile reduse din magazinele mari în comparaţie cu buticul de peste drum şi preferăm să ne uităm la televizor, să urmărim pseudo-vedete în loc să ne bucurăm de o piesă de teatru în care joacă adevărate stele ale artei.

Perioada în care ne plângeam că nu se întâmplă nimic în Suceava a trecut. E timpul să deschidem ochii şi să profităm de ceea ce ni se oferă. Poate aşa vom deveni şi noi mai „europeni”, titlu pe care ni-l dorim atât de mult.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.