Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Post de jandarmi montan în oraşul Frasin

Data publicării
Categoria

Pentru a fi mai aproape de comunitatea locală din oraşul Frasin, în contextul reorganizării Jandarmeriei Române şi a reevaluării necesităţilor specifice judeţului Suceava, în luna iunie a acestui an s-a aprobat înfiinţarea Postului de Jandarmi Montan Frasin, aflat în subordinea directă a Detaşamentului de Jandarmi Gura Humorului.

Această structură, la fel ca şi posturile de jandarmi montane din localităţile Vatra Dornei, Gura Humorului, Dorna Candreni, Vatra Modoviţei, Broşteni şi Câmpulung Moldovenesc, urmează să îndeplinească o gamă variată de atribuţiuni pentru menţinerea ordinii publice în zona montană, axându-se pe accentuarea prezenţei în mijlocul populaţiei, printr-un efort continuu de adaptare a modalităţilor de acţiune în sprijinul cetăţenilor. De asemenea, printre misiunile formaţiunilor montane de jandarmi se numără şi îndrumarea, informarea şi acordarea de sprijin şi asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, menţinerea ordinii publice în zonele de agrement şi pe traseele turistice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei şi conservării fondului cinegetic, piscicol natural şi a fondului silvic.

Post de jandarmi montan în oraşul Frasin

Astfel, pe 14 Iulie 2011, a fost inaugurat sediul Postului de Jandarmi Montan Frasin, în prezenţa primarului oraşului şi a reprezentanţilor instituţiilor MAI din localitate. Momentul a debutat prin oficierea unei slujbe de sfinţire după care au fost prezentate spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea în viitor jandarmii.

Sediul postului se află în incinta Primăriei oraşului Frasin, instituţie care a sprijinit amenajarea acestuia, iar cetăţenii pot solicita intervenţia jandarmilor prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 sau la numărul de telefon +4 0230 575 886.

Jandarmeria este o instituţie cu tradiţie în zona Frasin, un post de jandarmi funcţionând în localitate încă din perioada interbelică. În anul 1941, având în vedere rolul principal al Jandarmeriei în menţinerea ordinii publice în judeţele de graniţă, se înfiinţează, în subordinea Legiunii de Jandarmi Câmpulung Bucovina, o secţie de jandarmi în localitatea Frasin, în compunerea căreia se regăseau un număr de 11 posturi de jandarmi. Subunitatea de jandarmi a funcţionat până în anul 1949 când Jandarmeria a fost desfiinţată.

Publicitate

Comentarii (1)

  1. Enoiu

    Ce salariu are un jandarm montan?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.