Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Jandarmeriei Române

Data publicării
Autor

La 3 aprilie 1850, prin semnarea Legiuirii pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi de către domnitorul Grigore Alexandru, au fost puse bazele Jandarmeriei Române. În acest an, la aceeaşi dată, jandarmii sărbătoresc 159 de ani de existenţă sub deviza Lex et Ordo.

În cadrul conferinţei de presă ne-a fost prezentat un scurt istoric al Jandarmeriei Române şi am avut prilejul de a ni se reaminti motivele de mândrie şi satisfacţie faţă de cei care au zi de zi grijă de siguranţa noastră.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului a avut loc o serie de activităţi specifice. Pe lângă reprezentanţii presei sucevene, invitaţi au fost şi un număr de elevi de la şcolile şi liceele din oraş. Am fost cu toţii martorii unor exerciţii demonstrative. Am văzut cum se procedează în cazul unei intervenţii cu patrula de ordine publică şi în cazul unei manifestaţii de protest, ni s-au prezentat câteva tehnici de autoapărare şi am admirat câinii unităţii, care ne-au arătat cât de bine au fost dresaţi.

Nu a lipsit, desigur, nici competiţia sportivă Cupa Presei la Tir, unde, înarmaţi cu pistoale Makarov, reprezentanţii presei (în jur de 20 de persoane) şi-au arătat talentul în a mânui armele de foc. S-au acordat cupe, medalii şi diplome.

În ziua următoare, jandarmii au primit o serie de recompense, ca urmare a obţinerii de rezultate foarte bune, iar pentru rezultate deosebite, un ofiţer şi patru subofiţeri au fost avansaţi în grad înainte de termen. Abaterile de orice fel sunt, în mod evident, sancţionate. Nu ne-a fost ascuns faptul că de la începutul acestui an şi până în prezent au fost sancţionaţi disciplinar 11 subofiţeri.

Felicităm Jandarmeria Română pentru aniversare, le urăm jandarmilor de peste tot existenţă lungă şi le mulţumim pentru serviciile prestate în vederea ordinii şi siguranţei cetăţenilor de pretutindeni!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.