Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Primăria Municipiului Suceava

Informații despre Primăria Municipiului Suceava.

Conducerea

Conducerea Primăriei Municipiului Suceava 2016-2020.

 • Primar:Ion LUNGU.
 • Viceprimar: Lucian HARȘOVSCHI.
 • Viceprimar: Marian ANDRONACHE.
 • Administrator public: Ioan CIUTAC.

Consiliul Local

Componența Consiliului Local Suceava în mandatul 2016-2020:

  ANDRONACHE MARIAN PMP
  ARĂMESCU ADRIAN PNL
  BEJINARU MITICĂ PSD
  BĂIŢAN VASILICĂ PNL
  BUCIAC IOAN – GABRIEL PSD
  CERNESCU PETRU MARIUS ALDE
  COCRIŞ DOINIŢA – NELA PSD
  CREŢU SILVIU – CRISTINEL PNL
  CRISTESCU FLORIN PSD
  FLUTUR ALEXA – MIHAI PNL
  FUIOR IULIANA PSD
  HARŞOVSCHI LUCIAN PNL
  IRIMIE CRISTIAN – ANTON PNL
  MILICI OVIDIU ALDE
  MOCANU VASILE PSD
  MUNTEANU CONSTANTIN PMP
  PĂDURARU ANDREI – GEORGE PSD
  BOBERSCHI CRISTIAN PSD
  PROROCIUC DANIEL PNL
  ROIBU MARCEL – DAN ALDE
  UNGURIAN DANIEL PNL
  ENEA LIVIANA PNL
  ZAROJANU ANGELA PNL

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (37)

 1. UN CETĂŢEAN INDIGNAT

  LOCUIESC PE STRADA ZORILOR DIN MUNICIPIUL SUCEAVA.
  ÎL INVIT PE DOMNUL PRIMAR LUNGU SĂ-ŞI IA HAITA DE 10-15 CÂINI CARE NOAPTE DE NOAPTE LATRĂ ŞI ATACĂ CETĂŢENII. DUPĂ CUM ŞTIM, CĂŢEII NU AU DREPT DE VOT, AŞA CĂ DEGEABA ÎNCEARCĂ SĂ-I ÎNMULŢEASCĂ.

  Răspunde

 2. Ştef

  Scoateţi butonul Caps-Lock de pe tastatură, vă rog frumos. ;)

  Răspunde

 3. biolog

  CU PARCUL SIPOTE-CETATE, NU FACE NIMENI NIMIC? se intampla evenimente frumoase in zona, dar drumul, pe jos, prin padure este oribil. mi-e rusine sa aduc straini in acest oras!!!!

  Răspunde

 4. nighthawk_980

  Vă bateţi joc de oraşu asta intenţionat sau chiar aşa gândiţi? Îi pasă cuiva de oamenii care vor muri din cauza minţii bolnave a unui primar ce pune scuaruri în mijlocul drumului, peste tot in oraş? La ce drumuri late avem, drept asta ne mai trebuia! Deja în fata la Carrfour au fost 2 accidente din cauza acestor scuaruri! Câte trebuie să mai urmeze şi câţi oameni trebuie să moară pentru ca sa se deştepte cineva? Văd pe drumuri panouri cu „Viteza ucide!” Realitatea e ca prostia ucide mai mult decât viteza dar cine să-şi dea seama din cei care ne conduc? Şi când mai aud că o să mai pună şi trăsuri în centrul oraşului, nici nu ştiu ce să mai zic.. Chiar trăiesc într-un oraş de proşti? La cum se circulă în oraşu ăsta, drept asta ne lipsea, să mai stăm şi la curu calului! Asta sigur o sa atragă turiştii!

  Răspunde

  • Vlad Adrian

   Lungu go home!!!la prelipca ta natala

   Răspunde

 5. saicu

  Domnule Primar, personal am observat preocuparile dumneavostra pentru acest oras,dar am o mare rugaminte ,sa trimiteti un salariat de-al Dumneavoasrta sa mearga pe jos pe traseul Autoservice-Agentia de mediu de langa Manastirea Hagicadar si sa va informeze de calvarul de pe Drumul European.Nu toata lumea se deplaseaza cu masina,cei care merg pe jos in si din aceasta directie Va roaga sa faceti un trotuar pietonal incat si cei ce nu au masina sa se poata deplasa fara pericolul de a fi accidentati. cu deosebita stima ,c. saicu

  Răspunde

 6. TELEFON

  S-a topit zapada si au ramas muntii de gunoaie si de praf. Ti-e scarba sa parcurgi acest oras pe jos. Toate strazile si trotuarele sunt imbacsite de praf. Nu se vede nici un lucrator de la salubrizare, cu toate ca taxa anuala pe care o platim nu este deloc de neglijat. Domnule primar, nu mergeti niciodata pe jos, sau pur si simplu nu va deranjeaza murdaria? Cand mergeti cu masina pe strazile orasului nostru drag, nu ati remarcat ca in cateva sute de metri este prafuita de nu i se mai vede culoarea?

  Răspunde

 7. m.popoviciu

  Cand se gandeste domnul Primar impreuna cu consilierii sa faca si pe Bulevardul SOFIA VICOVEANCA macar un trotuar,pentru a fi protejati de masinile din trafic,mai ales ca in zona nu circula nici un mijlocde transport in comun.Adesea vad copii care merg la scoala pe jos si ma ingrozesc ca s-ar putea intampla o nenorocire.
  cu stima m.popoviciu

  Răspunde

 8. cineva

  Vreau să ştiu cine dă reducerile la abonamentele elevilor.
  La chioşcul de bilete scrie că şcolile vor înapoia elevilor 50 % din valoarea abonamentelor, dar la şcoli nici nu s-a auzit de aşa ceva. Ce înseamnă asta, Primăria oraşului Suceava?
  Am doi copii navetişti, cu autobuzul, mă costă 90 lei/lună transportul lor.
  Oare eu sunt singura din oraş care are această problemă? Nu am mai auzit pe nimeni să discute despre acest lucru.

  Răspunde

 9. cineva

  Am aflat cine da reducerea la abonamentele elevilor! Nimeni! M-am interesat la două şcoli: Lic. de Artă şi Lic. Ştefan cel Mare, de unde mi s-a spus că şcolile ar trebui să dea reducerea, dar Primăria nu are bani să le deconteze aşa că…
  Ruşine mincinosului de primar care a declarat la televiziune că va acorda reducerea elevilor!

  Răspunde

 10. altcineva

  Parcurile sucevene:
  – frumoase alei, frumoase bănci în parcul de la Catedrala catolică, păcat că nu se poate sta pe ele. Oare nu era mai bine dacă întâi se curăţa parcul de cuiburi de ciori, ca să nu fie tot deteriorat de găinaţ?
  – în parcul de la Universitate, aleile sunt sub orice critică şi acolo, de obicei, copiii mici merg cu bicicletele, sau cei mai mici învaţă să meargă. Nu prea se mai poate.
  – nu există în acest oraş un loc unde copiii şi tinerii să se poată da cu rolele. De exemplu, în Obcini, în faţa restaurantului Nistru, era o yonă cimentată, pe care se putea practica acest sport. Ei bine, nu se mai poate pentru că spaţiile comerciale s-au extins mult pe trotuare, iar zona betonată este impracticabilă pentru role sau skateboard, este spartă şi ocupată de maşini care parchează pe acel spatiu cu alei şi verdeaţă.
  Intereseză pe cineva aceste lucruri?
  Interesează pe cineva faptul că tinerii şi copiii din acest oraş nu au o zonă în care să se simtă bine şi să practice anumite sporturi?

  Răspunde

 11. io sunt....ankutzyka

  orice a’ti spune voi prin comentariile voastre…orasul suceava este cel mai frumos…poate voi nu a’ti fost iesiti din oras sau tara…stati voi plecati vreo 3’4 ani d acasa si dupa aia vedeti c dor vi s face d casa…aja am patit si io…la fel ziceam si io inainte…dar acu’ ma omoara dorul d casa…iubesc orasul suceava…

  Răspunde

 12. zdeto

  De ce oamenii cred ca pe pagina asta o intra fix domul primar, ca sa le citeasca comentariile… zau daca inteleg.
  Exista un site de web al primariei, cu servicii online unde se pot trimite mesaje, exista adrese de email pentru contactat primaria si in cele din urma chiar si audiente.
  Da ma rog… e greu sa te duca capul, si unii se arunca cu coarnele inainte sa se gandeasca 2 secunde.

  Răspunde

  • Gabriela

   mare dreptate ai stimate domn , da pe cine sa duca capu Ma intreb daca ar fi pusi in situatia de a sta fata in fata cu dl primar au mai avea ceva de zis? Banuiesc ca nu , oare ar fi un primar care sa fie pe placul tuturor?

   Răspunde

 13. mihai

  strada Randunicii din Burdujeni asa ramane cu Lacul asta de acumulare? e greu de facut 200 metri de drum? Dao in P… Masii

  Răspunde

 14. Vlad Adrian

  Traiasca SATUL SUCEAVA si al ei ciobani ma scuzati conducatori
  pun canalizari la centrul satului de 1 (unu) an jumate si nu mai termina domnle!?de ce nu au termen limita sau ii doare in cot de taranii care locuiesc pe acolo?!
  Dar amales la satul suceava gospodar de prelipca sa ne traiesti inca 2 mandate jumate sub usa bisericii domnule primar

  Taran nemultumit care isi da cu ceva in ceva ca a votat marinaria

  Răspunde

 15. I. Serediuc

  Oameni buni eu mor de frig in casa!

  Răspunde

 16. picsel

  e haios să vezi lista asta de comentarii la adresa primarului, cu unul singur pozitiv printre ele, destul de ușor de ignorat din cauza limbajului ce reflectă vârsta și cultura comentatorului :-)

  problema mea este următoarea: dacă, prin excludere, celelalte comentarii sunt ale unor oameni cu o vârstă și cultură decentă, de ce acuză toți un singur om și de ce nu se gândesc la mecanismele prin care se fac sesizări și se iau decizii în interiorul primăriei. de ce nu se gândește nimeni la ce tip de structuri și organisme există în cadrul instituției? :-)

  știu că dacă „eu aș fi primar…” ar fi orașul mai bun. dar problema este că nu ești primar exact din acest motiv :-)

  hai să facem noi ceva, individual, cu familia, prietenii sau vecinii; sunt suficiente ONG-uri sau SRL-uri care ne pot ajuta, pentru că sunt conduse de oameni ca noi, care au aceleași probleme.

  societatea civică în Suceava se manifestă doar prin plângeri adresate primarului? cum ar fi să facă ce-ar trebui să facă societatea civică și să ofere un exemplu, nu să-l aștepte.

  Răspunde

  • Gabriela

   Bravo dom’le, bine ai mai zis

   Răspunde

 17. creTzu

  as vrea sa vad primul ONG care CHIAR FACE ceva, nu doar campanii stupide.

  Răspunde

  • picsel

   Veveveuri trebuia să fie un ONG inițial. l-am făcut SRL că era mai ușoară birocrația.

   dincolo de asta, pe tine ce te împiedică să vezi acel ONG din interiorul său, pornind de la tine?
   catch my drift? :)

   Răspunde

  • picsel

   și sunt suficienți care apreciază ceea ce faci ca individ. arată-le același lucru

   Răspunde

 18. Dr.SORIN P.

  MI-AM RUPT MASINA-NDOUA PRIN ORAŞ! Str.UNIVESITATII STRADA CANALELOR! Str.STATIA SALVARE SI MULTE ALTELE! SĂ NU VĂ ATINGE-TI DE SPATIILE VERZI! NU POTI D-TA,L’AS CĂ PUTEM NOI D-LE PRIMAR!

  Răspunde

 19. Dr.SORIN P.

  DUPĂ CÂTE ŞTIU EU, MULT AGREABILE ŞI (STIMAT) D-le PRIMARAŞ DE MÂNA A-3-A,PRIMARIA E IN SERVICIUL CETATENILOR!,NU CETATENII IN SERVICIUL PRIMĂRIEI! CINE TE CREZI MĂI PRIMĂRELULE? PROPRITARUL ACESTUI ORAŞ? AI MAAARE GRIJĂ!

  Răspunde

 20. GRADINARU MIRELA

  D LE PRIMAR–A TI INAUGURAT ARCADIA DAR NU V A SPUS NIMENI CA PE STRADA GRIGORE URECHE PE CARE SE FACE ACCESUL DINSPRE MARASESTI SPRE ARCADIA NU SUNT BECURI. VA INVITAM SA FACETI O MICA PLIMBARE PE ACEASTA STRADA LA VREME DE SEARA SA VEDETI CUM ARATA STRADA ;TROTUARELE ARATA CA NISTE CARARI DE TARA PLUS CA SUNT OCUPATE IN PERMANENTA DE MASINI IAR DUPA CE SE INTUNECA ,DE LA INTERSECTIA CU STR ZAMCA PANA IN PREAJMA SALII DE SPORT DE LA LICEUL PEDAGOGIC NU EXISTA NICI UN BEC INCA DIN LUNA APRILE-INTUNERIC BEZNA! CE SPUNETI D-LE ASA ARATA UN ORAS EUROPEAN?ASA CONTRIBUIE ALESII NEAMULUI LA PROPASIREA POPORULUI , LASANDU L IN BEZNA? VIN ALEGERILE D-LE PRIMAR! MACAR IN CEASUL AL 12 LEA!

  Răspunde

 21. Buju

  Corpul uman contine circa 70 l apa pentru a fiinta…
  De ce noi platim 100% apa la canalizare ?
  Unde in lume mai exista o asemenea aberatie ????????????????????????????????????????????????
  Dar aburii de la preparatul hranei noastre zilnice se duc tot la canal ???
  „Motivatia exista”NO COMENT !

  Răspunde

 22. ilie Tabrea

  DOMNULE PRIMAR VIN CU RUGAMINTEA DE A LUA MASURI DE DISTRUGERE A CUIBURILOR DE CIORI DIN PARCUL CENTRAL SI CELE DE PE TROTUARUL CARE ESTE IN JURUL SPITALULUI,NU TE POTI DEPLASA ,IAR IN PARCUL CENTRAL BANCILE SUNT UN DEZASTRU ,VA MULTUMIM !

  Răspunde

 23. MARIA

  Domnule Primar , dece considerati d,voastra ca noi pessionarii daca adunam cativa bani pt. sanatate , medicamente , imormantare etc, ne considerati „bogati” si ne lipsiti de cei cativa lei care ne dati pentru caldura , chiar daca avem dreptul ? Daca ajungem la sptal nimeni nu se uita la tine daca nu ai plicul (doar teotetic).Ne dati d.voastra banii necesari pt. analize, medicamente , spaga la doctori etc.?Inclusiv recomandati celor care au un spatiu de locuit sa se schimbe , deci practicati metoda lui Ceausescu , numarati mp. de persoana ? Cui dati ajutoare betivilor , trantorilor cu copii multi care oticum nu-si platesc darile. Dece nu verificati pietarii, speculantii , acolo sunt aranjamente si scurgeri de bani …..Si v-asi mai ruga , ca atunci cand vine omul in audenta la d-voastra lasati-l sa-si spuna pasul , nu-i luati vorba din gura , si nu-l expediati in 2m.S-ar merita macar 4 ore pe saptamana sa acordati audiente ,sa ascultati mersul lucrurilor ca asa puteti afla adevarul…… Cand ubblati cu picsuti si umbrele ca sa culegeti voturi se pare ca aveti timp .Ati promis multe si nu faceti nimic , probabil peste 3 ani o sa schimbati din nou bordurile…..Imi pare rau, eu rot o pensionara o sa raman, pe cand d-voastra …..toate-s trecatoare…

  Răspunde

 24. MARIA

  D-le Primar dece nu aprobati debransarea partiala ? Motivatia d-voastra ca afectam vecinii nu se justifica. In primul rand exista acele tevi comune pentru care platim sepatat (o mare aberatie -furt cu acte )deci se pare ca dau destula caldura daca trebuie sa platim , si atunci nu afecteaza pe vecini. Apoi ce se intampla cu cei care au caldura centrala dar este inchisa pentru ca sunt plecati afara. Ce se intampla cu cei cate au repartitoare si deschid numai intro camera , sau le tin la minim ?.Toate sunt aiurea si spre dezavantajul celor fara relatii..

  Răspunde

  • picsel

   Stimată doamnă;

   Dacă doriți să intrați în legătură cu Primăria Suceava, puteți trimite un mesaj la adresa de email oficială primsv@primariasv.ro sau puteți să vă înscrieți în audiență pe site-ul oficial al Primăriei: http://www.primariasv.ro

   Site-ul OrașulSUCEAVA.ro este un portal privat și independent politic, cu scop informativ și comercial. Din păcate, poziția noastră nu ne permite să vă ajutăm mai mult.

   Răspunde

 25. jarda raluca

  Domnule Primar va rog faceti ceva cu cainii de pe strada CALISTRAT GOHAJ nu pot iesi copii afara din cauza lor!!!!!

  Răspunde

 26. Felicia Catuneanu

  Municipiul Suceava e unul dintre cele mai poluate si murdare orase din tara,Se stie acest lucru de cativa ani dar alesii nostri nu fac nimic in acest sens desi taxa anuala de salubrizare nu e de neglijat!…Recomand edililor mersul pe jos,nu doar cu masina, pentru a vedea murdaria de pe strazi….Faceti ceva pentru ca nu se mai poate trai astfel!!…Apoi,trebuie asfaltate strazile si aleele dintre blocuri deoarece exista riscul sa-ti rupi glezna…Sunt doar cateva parcuri si acelea-s murdare,neingrijite ca cel din G.Enescu(langa catedrala si cel din Obcini)Faceti ceva spre binele cetateanului si sanatatea acestui oras!

  Răspunde

 27. sorin

  Locuiesc pe strada Aron Pumnul din Itcani . Ati tras apa si canalizare pe toate strazile alaturate dar pe noi ne-ati ocolit de aia am hotarat sa scriu la toate televiziunile importante din Bucuresti si am incaput sa transmit imagini cu gropile si baltile din Itcani pe facebook si le voi da si celor de la televiziuni poate ca cineva va va arata si pana la urma veti veni cu canalizarea si apa si pe strada Aron Pumnul Iitcani ca primarul asa a promis in 2011 cand am fost inundati de tantalaii de la barajul Lipovani . Va mai amintiti domule primar cum promiteati canalizare in 2012 adica anul urmator, suntem in 2014 tin sa va anunt ca ati depasit cu mult termenul limita.

  Răspunde

 28. Felicity

  Sper ca micul parc din fata patinuarului,loc de odihna pentru tineri sau batrani,de unde s-au ridicat bancile vechi si smuls cateva tufe, sa nu se transforme intr-o constructie ci intr-un parc modern!…..
  Ne-am bucura daca s-ar si raspunde problemelor ridicate de noi,cetatenii acestui municipiu .
  Daca s-ar raspunde,am avea certitudinea ca sunt citite mesajele noastre altfel ne pierdem timpul.

  Răspunde

 29. Emi

  Locuiesc în Suceava, strada Petru Comarnescu. Strada este neasfaltata. Însă nici măcar piatra nu este pe jumătate din lungime. As putea s-o compar cu un drum forestier unde se circula doar vara când nu ploua. Când sunt zile ploioase sau se topește zăpada situația este critica. Nu poți ieși din curte pentru ca noroiul este pana la glezne și nici măcar nu pot baga mașina în garaj pt ca rotile sunt pline de pământ. Apoi pământul îl împrăștii pe drumurile publice din centrul Sucevei pt ca zona unde locuiesc este la doar 500 de metri de biblioteca centrala. Am făcut demersuri în aceasta privința la Primăria Suceava insa nu s-a remediat situația. Pe aceasta cale rog municipalitatea sa gaseasca o soluție demna de o reședință de județ.

  Răspunde

 30. Varvarean Vasile

  La data de 10 septembrie 2021 am împlinit 50 de căsnicie,pana la aceasta data nu am primit din partea ediliilor din Suceava o felicitare,le mulțumesc mult.

  Răspunde

 31. Varvarean vasile

  Multumesc edililor din Suceava pentru felicitarea facuta pentru aniversarea a 50 de ani de casatorie la data de 10 sep.2021,ca sa nu spun si altceva,se vedea de la o posta respectul pentru cetățeni acestui oras.Macar sa fii trimis o felicitare.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.