Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Nicolae Cătălin CÎMPAN

Salut!

Eu sunt Nicolae Cătălin CÎMPAN. Sunt căsătorit din 2007. Iubesc copiii și felul lor simplu și uimitor de a vedea lumea. Țin mult la familia mea, fie că e vorba de mama, soția mea, fratele meu sau de tata – pentru ei aș face orice.

Poate că te întrebi de ce am început să povestesc despre mine vorbind despre viața mea personală. Răspunsul vine din interior și mă călăuzește în cariera mea de fotograf. Pentru că sunt un om și apoi un fotograf. Când am spus DA! am simțit o emoție imposibil de descris în vorbe, însă, pe care o captez în fotografiile de nuntă pe care le fac. Dragostea pentru copii mă face să dau în mintea lor și să prind în fotografiile mele lumea așa cum o văd cei mici. Iubirea pe care o port pentru familia mea îmi dă energie și inspirație să fac fotografii în care să se regăsească sentimentele pe care protagoniștii le au unii pentru alții.

Da, sunt un om cu-n aparat foto. Un pasionat care face ceea ce îi place. Microbul l-am luat din întâmplare în 2006, când am fost asistentul de ocazie al unuia dintre cei mai buni fotografi de nuntă din România. După doi ani de experimente, am început să fac fotografii la nunți și botezuri.

Între timp am descoperit despre mine că nu mă dau în lături de la provocări – nu mă mulțumesc să practic doar un stil, nu! îmbin cu ușurință stilul documentaristic cu cel portretistic și glamour, la toate ședințele dinaintea nunții, din timpul nunții și de după nuntă.

Firea prietenoasă pe care am moștenit-o din naștere mă ajută să îi fac pe oameni să uite că am în mână un aparat foto iar după ce ședința e gata, să rămânem prieteni. Tot prieteni am rămas și cu primii miri pe care i-am fotografiat – acum sunt nașul copilului lor.

Vorbe multe, ai să zici. Dar cum rămâne cu banii? În general, suma o discut cu oamenii care sunt interesați de serviciile mele. Nu cred că e corect să am o sumă fixă, evenimentele sunt diferite. Poate că e muncă de 700 euro, poate că e muncă de mai mulți sau mai puțini bani, asta o discut în parte cu fiecare om.

Dar de ce ai da banii aceștia, când de ei ai putea lua o rochie de mireasă și mai uimitoare sau ai putea plăti mai mult pentru o limuzină? Pentru că respecți munca multă, de calitate și făcută cu pasiune. Sincer, dacă omul nu-mi place, o sumă enormă nu mă poate convinge să fac fotografii extraordinare. Pentru că, oricât de performant ar fi echipamentul foto, până la urmă tot sufletul contează. Și în plus, atunci când alegi un fotograf ar trebui să iei în calcul personalitatea lui (pentru că va intra în contact cu toți invitații tăi) și portofoliul său (dacă are poze nereușite, nimeni nu face o nouă nuntă pentru el). Tot legat de bani, la mine prețul din ianuarie e același cu cel din august. Chiar nu mi se pare corect să profit că nu există al fotograf disponibil.

Acesta-s eu! Altul nu am de gând să devin. Dacă îți dorești doar niște poze, nu apela la serviciile mele, chiar dacă aș fi și ultimul fotograf disponibil pe data de 25 august.

În schimb, dacă vrei un om și apoi un fotograf, care să îți prindă cu obiectivul trăiri sufletești, hai să vorbim.

Portofoliu

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.