Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Bucovina Istorică

Data
Access
gratuit
Loc
Direcţia Judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale

În perioada 7 Aprilie 2014 – 7 Mai 2014, Arhivele Naţionale – Serviciul Județean Suceava te invită să vizitezi expoziția Bucovina Istorică.

Lansată în anul 2013 de către Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava, în cadrul manifestărilor legate de Ziua Bucovinei, expoziția aduce în fața publicului larg numeroase documente oficiale care redau succint evoluția istorică a Bucovinei, din momentul anexării sale în secolul XVIII de către Imperiul Habsburgic și până la momentul Unirii Bucovinei cu România.

În cadrul expoziției sunt urmărite câteva mari teme care au marcat destinul Bucovinei istorice: statutul politic, administrativ și constituțional al provinciei, dezvoltarea edilitar-urbană a Bucovinei, cadastru și proprietate funciară în Bucovina, dezvoltarea învățământului multinațional și a culturii în Bucovina 1786-1918, precum și o galerie a personalităților bucovinene.

Expoziția a fost creată în vederea participării în cadrul programelor și activităților Săptămânii Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.