Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul Național de Interpretare Muzicală „RAMPA DE LANSARE”

Data
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

În perioada 24-26 Noiembrie 2023, Asociația Culturală „Romantic Art” Suceava, având ca parteneri: Fly Music România , Radio România Iași, Primăria și Consiliul Local Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, organizează a treia ediție a Festivalului Național de Interpretare Muzicală „RAMPA DE LANSARE”.

Festivalul – Concurs are ca scop promovarea creației și artei interpretative, descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați în interpretarea muzicii populare și a muzicii ușoare vocale, abordarea muzicii din punct de vedere educativ, rafinarea gustului muzical, educarea culturală și artistică a elevilor, îmbogățirea repertoriului muzical al acestora, promovarea tezaurului muzicii populare, aprofundarea relațiilor dintre copii și tineri, profesori și părinți, crearea unui prilej de reîntâlnire, de cunoaștere și prietenie.

Organizatorii își propun drept scop promovarea, afirmarea şi lansarea tinerelor artiști din judetul Suceava si atragerea concurenților din toate județele țării în vederea promovarii Bucovinei și a tradițiilor din Bucovina, concursul desfașurându-se întotdeauna în preajma zilei de 28 Noiembrie – Ziua Bucovinei.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor din palatele și cluburile copiilor, grădinițe, școli, licee vocaționale, asociații culturale și școli de muzică private din ţară și din Republica Moldova.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni: Muzică Populară Vocală și Muzică Ușoară Vocală și pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 4-20 ani, înscrierile fiind deschise până pe data de 5 Noiembrie 2023.

Juriul festivalului va fi format din compozitori, artiști interpreți, profesori de muzică de la Universitatea De Arte „George Enescu”din Iași și Centrul Cultural Bucovina – Suceava, oameni de radio și televiziune și anume: Nicolae Caragea – compozitor, Tudor Turcu – artist, Florin Fodor – Lect.Univ.Dr., Mihaela Gârlea- Lect.Univ.Dr., George Vanvu – Compozitor/Jurnalist, Elena Simionesei – artist/ prof.canto, Laura Olteanu – artist, Alexandru Recolciuc – artist, Leonard Zamă – artist și Loredana Ceică – Inspector școlar pentru Arte, juriu avizat și la alte festivaluri din țara și din străinătate.

Audițiile și jurizarea se vor desfășura vineri, 24 noiembrie și sâmbătă 25 noiembrie , în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Duminică, 26.11.2022 la ora 13.00 va avea loc Gala de Premiere și Recitalul artiștilor invitați, membri ai juriului.

Criteriile de jurizare vor fi în funcție de: intonație, dicție, ritmicitate, frazare, tehnică vocală, mișcare scenică, vestimentație și atitudine.
Vor fi acordate următoarele premii: Marele Trofeu Rampa de Lansare, Trofeele celor 2 secțiuni, Trofee de categorie, premiile I, II, III, mențiuni și premii speciale. Toți concurenții vor fi premiați cu diplome, trofee, dulciuri și cadouri.
Profesorii coordonatori vor primi diplome de merit.

Întregul eveniment va fi transmis video live pe pagina de facebook Radio Iași și pe pagina de facebook a festivalului Rampa de Lansare.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.