Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Good Bye, Lenin

Data

Prima ediţie a proiectului Serile Filmului German, realizat de Bezirk Schwaben, în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, se încheie luni, 22 Iunie 2009, începând cu ora 18:00, la Casa Prieteniei Suceava, cu una dintre cele mai bune producţii din istoria cinematografiei germane, Good Bye, Lenin în regia lui Wolfgang Becker.

Pelicula a obţinut 9 premii germane, a avut peste şase milioane de spectatori interesaţi şi încântaţi, cinci săptămâni a fost pe locul întâi în topul celor mai bune filme, fiind considerat unul dintre cele mai de succes filme germane ale tuturor timpurilor.

Acţiunea filmului se petrece în luna octombrie a anului 1989, care a fost un moment crucial nu numai pentru Germania de Est, care a scăpat de comunism, ci şi pentru Alex, eroul filmului, care şi-a văzut mama intrând în comă. După opt luni, când femeia îşi revine, Alex se străduieşte să o ferească de şocuri şi, cum ea e o mare admiratoare a lui Lenin, fiul îi ascunde că regimul comunist a fost răsturnat. El transformă apartamentul într-un monument al fostului regim, însă lucrurile devin tot mai complicate pe măsură ce mama îi cere ziare şi vrea să se uite la televizor, ca să vadă ce s-a întâmplat în timpul comei ei.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.