Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Protest pentru pădurile și apele din România

Data
Loc
Suceava

Sâmbătă, 9 Mai 2015, începând cu ora 16:00, în Parcul Profesor Ioan Nemeș Suceava va avea loc un protest pentru pădurile și apele din România.

Primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România, în numai câţiva ani, cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

Totodată, se cere interzicerea microhidrocentralelor și fracturării hidraulice, cât și combaterea poluării și braconajului atât pe apele, cât și în pădurile României.

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi in jurul tău.

Promo

Comentarii (1)

  1. Calin

    Microhidrocentralele sunt mai sinistre chiar decat defrisarile. Ecocidul raurilor de munte este mai avansat decat cel al padurilor si impactul este ireversibil intr-o proportie mai ridicata. Trebuie urgent abrogata premierea cu certificate „verzi” a distrugatorilot de natura. Apoi trebuie interzise orice noi MHC-uri iar cele vechi trebuie obligate sa functioneze strict la debite peste debitul mediu, monitorizate 24 de ore din 24, dar nu de complicii de la apele Romane ci printr-um sistem electronic online la care sa aiba acces orice cetatean. MHC-urile care nu respecta acest debit de servitute trebuie stopate si demolate, pe cheltuiala firmei detinatoare, iar terenul adus la starea initiala (in masura in care se mai poate).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.