Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Trenul de noapte

Data
Loc
Suceava

Sâmbătă, 10 Septembrie 2016, începând cu ora 20:00, pe strada Nicolae Iorga, numărul 7 (vizavi de Hotelul Residenz, între Gara Burdujeni și pasarela CFR), va avea loc spectacolul de teatru intitulat Trenul de noapte, după o piesă scrisă de Ioan Groșan.

Regia artistică: Octavian Jighirgiu.

Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, Caravana cinematografică (1985) şi Trenul de noapte (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte George Enescu din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane.Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru.

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal Matei Vișniec.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.