Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Zilele Sucevei

Data

În perioada 24–29 Iunie 2008, Primăria Municipiului Suceava şi Complexul Muzeal Bucovina, cu sprijinul complexului comercial Selgros, organizează Zilele Sucevei.

Program

marţi, 24 Iunie 2008

 • ora 15:00, esplanada Casei de Cultură
  înmânarea diplomelor noilor cetăţeni de onoare a Sucevei şi sărbătorirea nunţilor de aur
 • ora 16:00, esplanada Casei de Cultură
  spectacol de muzică populară susţinut de Călin BRĂTEANU şi Alexandru RECOLCIUC
 • ora 18:00, esplanada Casei de Cultură
  spectacol de muzică populară susţinut de Asamblul Ciprian Porumbescu Suceava
 • ora 20:00, esplanada Casei de Cultură
  spectacol de muzică susţinut de artişti locali (Evolution, GHG, Odyssey)

vineri, 27 Iunie 2008

 • ora 19:00, esplanada Casei de Cultură
  concert de muzică uşoară susţinut de Direcţia V

vineri–duminică, 27–29 Iunie 2008

duminică, 29 Iunie 2008

 • ora 20:00, Cetatea de Scaun a Sucevei
  spectacol folk susţinut de trupa Odyssey

Pentru că orice are şi un sfârşit, am încheiat Zilele Sucevei în ritmuri de folk şi folk-rock, cu un concert susţinut de trupa Odyssey în inima Cetăţii de Scaun. Pe 29 Iunie, începând cu orele 20:00, cetatea a devenit un loc magic, unde timp de aproape o oră şi jumătate publicul a cântat alături de trupă toate cele 17 melodii, fie că stateau pe ziduri, pe jos sau în picioare. Printre piesele cântate regăsim „Zbor”, „Cântecul ploii”, „Căderea în păcat”, „Râpa dracului”, „Dans cu strigoii” dar şi piese noi care vor apărea în următorul album semnat Odyssey.

În inima Cetăţii de Scaun, înconjuraţi de istorie, de un apus roşiatic parcă intenţionat dat şi sub protecţia celor doi stejari imenşi, publicul a dansat şi s-a simţit bine, creând o atmosferă pe care nu am mai simţit-o de ceva timp. Printre glume, râsete, muzică şi „ţânţari care făceau pogo” (ArTiStul) a fost şi o (n.a. cam micuţă ) horă (nelipsită la „Râpa dracului”). Deşi pe unii din noi (puţini) ne aştepta Finala Campionatului European de Fotbal, trupa Odyssey nu a fost lăsată să plece fără un bis care s-a prelungit în urma cererilor intense cu câteva melodii.

Încheiem deci Zilele Sucevei şi concertul cu „Spune-i maică-tii” (că a câştigat Spania) şi aşteptăm următorul album semnat Odyssey şi următorul concert din luna august.

Anca VASILENIUC

Parteneri media

OrasulSUCEAVA.ro, Impact FM, Top 91, Monitorul de Suceava, Intermedia TV, Plus TV, Bucovina TV, Crai Nou

Publicitate

Comentarii (19)

 1. adina

  nu a avut timp sa organizeze klumea sarbatoarea asta ptr k a trebuit sa`si ne innebuneasca cu campania electorala…

  Răspunde

 2. picsel

  adina, nu e vorba de timp, ci mai degrabă de bani. Şi nu neapărat că s-au dus pe alegeri (nu pe campania electorală, ci pe organizarea alegerilor), ci pentru că majoritatea fondurilor a fost folosită pentru finanţarea manifestărilor ce au marcat aniversarea a 620 de ani de la atestarea Sucevei din februarie 1388.
  Dar, într-adevăr, fiind un an electoral, fondurile au avut altă prioritate…

  Răspunde

 3. rux

  e comic :|
  in suceava vine sa cante ori hara ori directia 5:| sheesh

  Răspunde

 4. lavylav

  si de marti pana vineri facem pauza ca am obosit, nu? :P

  Răspunde

 5. picsel

  măi petrecăreţilor :D da’ voi n-aveţi bac, sesiune, licenţă? :)

  Răspunde

 6. Ştef

  tu le simţi, nu aşa… :D

  Răspunde

 7. alin

  anu’ asta cam slabutz! in ceilanti ani era alfel:) dar acum cu capania lor nu mai sunt fonduri:D:P:D

  Răspunde

 8. bobby

  Deci putem numara zilele Sucevei (asta daca n-au fost deja numarate), si tot ies fo 4. Pana la urma daca vreti concerte mai tari, platiti, ca nu-i musai sa aducem Uriah Heep ca aia din Barlad, care au facut concert in campanie. A fost destula muzica atunci si tot pentru suceveni, un concert cu 2 paragladine care nu canta nimic fiind determinant in alegerea justa a electoratului. O societate care daca n-are mici si bere si-a pierdut iute jumate de identitate. + oalele nelipsite de la orice manifestare de prestigiu si vreo 3 jderi cusuti in ilicele voinicilor cantatori. Nu ne putem compara cu nimic, ce-i al nostru al nostru sa fie. Cum lucrurile se incurca post electoral si se asteapta dreapta inchizitie care sa onoreze promisiuni, vom astepta medievalul ca sa ne demostram clasa de muritori dedati la cele lumesti. Atentie, nu beti totusi apa colorata din fantani, ca muriti si nu mai e cu cine face Zilele Numarate Ale Cetatii (nu zic de scaun ca se supara)

  Răspunde

 9. psaico

  „o imagine face cat o mie de cuvinte” iar cea cu babele .. este foarte reprezentativa pentru suceava :))

  Răspunde

 10. ArTiStul

  psaico, este reprezentativă pentru Zilele Sucevei 2008, nu pentru Suceava. E o diferenţă.

  Răspunde

 11. Tiberiu

  Vreti sa vaspun ceva…..eu cred k Zilele Sucevei o fost knd o fost campania electorala……acolo so dus toti bani pe Zilele Sucevei…asta cred eu

  Răspunde

 12. hate2

  ArtiStule, de ce de fiecare data, in pozele postate de tine pe acest site apar diferite cunostinte de ale tale , care pe noi vizitatorii acestui site nu ne intereseaza moacele lor? Daca as fi vrut sa-ti cunosc prietenii intram pe hi5, si nu mai intram pe orasulsuceava. Nu iti spun cu rautate, dar cred ca imbini prea mult personalul cu profesionalul.

  Răspunde

 13. Andrei

  Sper că veţi pune şi pozele de la concertul cu Direcţia 5, nu ?!

  Răspunde

 14. ArTiStul

  Andrei, nu. Având în vedere că evenimentul trebuia să înceapă la ora 19:00, iar la 20:00 nici măcar nu a urcat pe scenă trupa Gianinei CORONDAN, am preferat să merg la Anda ADAM şi Alex.

  Răspunde

 15. BlackWing

  Sper ca intr-o buna zi toti cei care au inclinatii culturale, sa paraseasca Suceava, un oras plin de interes, non-cultural, in care nu se intampla nimic important si viata ramane fara nicio amintire. Putin imi pasa pentru cei care au cheltuit fondurile pentru alte „scopuri”. Chiar nu-mi pasa, atata timp cat „Zilele Sucevei” au fost cele mai proaste zile din an (ca sa nu mai spun cele mai proaste zile ale Sucevei din toti anii). Sper intr-o anarhie culturala, cu chitara in parc, jocuri si concursuri pe strazi, prestatii artistice pe scene improvizate, piese de teatru si o emisiune TV lacrimogena anti- Suceava – Orasul in care nu se intampla NIMIC (ironic, bineinteles). Dar cum multi pleaca bostanul (ca sa evit o cacofonie), cei mai destepti pleaca undeva unde ii baga lumea in seama. Deci, si prin urmare…Sa lasam orasul gol si totodata plin de frunze cazute politic. (no offence to all)

  Răspunde

 16. Alex

  great job. concertul de duminica a fost super :) more Odyssey please !

  Răspunde

 17. Suzy

  pt hate2: unde vezi tu că ArTiStul postează pe acest site fotografii numai (!) cu prieteni de ai lui? Eu din câte observ (şi navighez prin zonă de multişori ani ;) ), pe acest site apar fotografii reprezentative pentru respectivul eveniment. Că printre acele fotografii reprezentative mai apar şi anumite persoane.. stai tu calm.. nu sunt neapărat prieteni de ai lui ArTiStul.. pot fi oameni simpli.. pe faţa cărora poţi observa (şi chiar foarte clar uneori) cât de interesant (sau nu) poate fi respectivul eveniment.

  Pt echipa osv.ro: Multă baftă în continuare! Keep up the good work :)

  Răspunde

 18. picsel

  hate2, pentru că sunt convins că mulţi alţii gândesc ca tine, e mai bine să explicăm:
  există 3 puncte de vedere la un eveniment: de pe scenă, din faţa scenei şi din spatele aparatului foto. când publicul cere, dai un bis; când cel de pe scenă o cere, îl aplauzi; când subiectul îţi cere, îl fotografiezi.
  cred că e mai frumos să vezi cât mai multe elemente la un spectacol decât doar unul singur.
  dacă tu crezi că ăia sunt prietenii lui ArTiStul, probabil ai dreptate, omul are mai mulţi prieteni decât am şti noi, dar „moacele lor” sunt la fel de interesante ca ale celor de pe scenă sau precum comentariul tău.

  Răspunde

 19. Cip

  Foarte tare trupa Odyssey…
  Pt osv: tineti-o tot asa si mult succes in continuare!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.