Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la 30 Noiembrie 2011

Data publicării
Categoria

La sfârşitul lunii noiembrie statistica şomajului înregistrat evidenţiază o rată judeţeană a şomajului de 4,37% , valoare ce depăşeşte cu 0,03% cifra înregistrată luna trecută, dar care continuă să ne plasează sub rata medie a şomajului pe ţară, calculată la 5,06% în această perioadă.

În evidenţele agenţiei se află 11.242 persoane, din care 5.668 au dreptul la indemnizaţia de şomaj. Predominant în stocul de şomeri rămân în continuare bărbaţii (53%), iar funcţie de mediul de provenienţă, 64% din total şomerilor din judeţ sunt rezidenţi in mediul rural.

Bursă pentru persoane din mediul rural. In cadrul proiectului JobNet Turism – Turismul rural, alternativă viabilă de dezvoltare socio-economică în nordul României, proiect în care AJOFM Suceava şi AJOFM Maramureş sunt partenere, în data de 9 Decembrie 2011 a fost organizată o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele din mediul rural, în localităţile Crucea, Mănăstirea Humorului şi Frumosu.

În aceste localităţi s-au înfiinţat telecentre cu toate dotările necesare desfăşurării părţilor teoretice ale cursurilor. La bursă au participat persoane neocupate din aceste zone, şomeri care au participat la cursurile de bucătar şi ospătar organizate în cadrul proiectului, precum şi 35 de angajatori care au oferit locuri de muncă in domeniul turismului. La închiderea evenimentului, 15 persoane au obţinut un loc de muncă. Menţionăm că proiectul va mai cursa şomeri în meseriile de ghid montan, ghid turistic, cameristă, barman, manager de proiect, manager achiziţii publice, oferind o şansă de ocupare pentru persoanele din mediul rural în cadrul următoarelor celor cinci burse.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.