Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

10 ani de teatru studenţesc la Suceava

Data publicării
Categoria

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava anunţă aniversarea a 10 ani de existenţă a Teatrului Studenţesc Fabulinus!

Invităm publicul să marcăm împreună acest moment de sărbătoare, chiar în sala de spectacol!

Marţi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la sala Auditorium „Joseph Schmidt”, va avea loc o nouă reprezentaţie a celei mai recente producţii a trupei de teatru universitar: spectacolul „AUTOPORTRET”, inspirat de Rose Ausländer, regia Cosmin Panaite. Montarea este parte din proiectul internațional „Selbstportrait – Versuche der Verortung”, finanțat de Guvernul federal german, Biroul pentru cultură și mass-media (BKM), și Guvernul regional Bezirk Schwaben, Biroul pentru parteneriatele europene, sprijinit de Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți.

O scurtă istorie a Teatrului Studenţesc Fabulinus o face prorectorul USV, prof.univ.dr. Mihai DIMIAN:
„Teatrul Studenţesc FABULINUS s-a înfiinţat în noiembrie 2011, la iniţiativa rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava din perioada respectivă, prof.univ.dr.ing. Adrian GRAUR, şi a unui grup de studenţi suceveni, cea mai implicată dintre ei fiind Oxana GREADCENCO. Într-un oraş care nu avea la acea dată un teatru propriu, această iniţiativă a răspuns atât nevoii de teatru a studenţilor suceveni, cât şi a publicului larg, oferind, totodată, studenţilor şi elevilor suceveni sanşa de a se dezvolta armonios, de a-şi stimula imaginaţia, memoria şi chiar de a se descoperi pe sine. Prin atragerea cunoscutului actor şi regizor Ioan SAPDARU, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, stagiunea teatrală studenţească s-a deschis în martie 2012, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”, cu piesa „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. FABULINUS a continuat sub îndrumarea maestrului Ion SAPDARU până în toamna anului 2014, când ştafeta a fost predată unui tânăr discipol, actorul Ioan CREŢESCU, de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, care a coordonat noi generaţii de studenţi. Odată cu înfiinţarea Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, s-a dezvoltat şi o strânsă colaborare cu noua instituţie, coordonarea FABULINUS fiind preluată de actorul teatrului sucevean Cosmin PANAITE, în toamna anului 2017. Noua formulă a Teatrului studenţesc FABULINUS a debutat în ianuarie 2018, cu spectacolul „Pisica Verde”de Elise Wilk şi a pus în scenă alte 4 noi spectacole pe parcursul ultimilor 3 ani. Micul Fabulinus împlineşte 10 ani de activitate, cu repetiţii şi spectacole, cu emoţii şi întrebări, cu râsete şi lacrimi pe feţele zecilor de mii de spectatori din USV, dar şi din cadrul turneelor efectuate în România, Republica Moldova şi Ucraina. Aniversare fericită, studenţi talentaţi, şi clipe de neuitat pentru spectatori!”

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.