Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

28 Februarie – Ziua Protecției Civile în România

Data publicării
Categoria

Sărbătorim, anul acesta, 87 de ani de la legiferarea înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de Protecţie Civilă din ţara noastră, prin semnarea Înaltului Decret Regal de catre regele Carol al II-lea şi publicarea în Monitorul Oficial al României a Regulamentului Apărării Pasive contra atacurilor aeriene (în anul 1933).

​Momentul aniversar din acest an se va întinde pe perioada 26 februarie – 4 martie, interval consacrat desfășurării mai multor evenimente, coordonate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, cu sprijinul autorităților.

​În primul rând, subunitățile ISU din tot județul se vor pregăti de oaspeți în perioada amintită. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a fost informat din timp, astfel încât elevii, părinții acestora și cadrele didactice să ne poată păși pragul în „Zilele Porților Deschise”. Alături de aceștia, toți sucevenii, cu mic, cu mare, sunt așteptați la sediile pompierilor militari din județ, între orele 9:00-15:00, pentru a face cunoștință cu salvatorii și pentru a viziona tehnica de intervenție, dar și pentru a primi sfaturi despre cum să prevină sau să se comporte într-o situație de urgență.

​De altfel, tot în acest interval, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari vor desfășura în mai multe unități de învățământ din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Vatra Dornei – lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremur.

​Pe 28 februarie, de Ziua Protecției Civile, între orele 10:00-14:00, se vor constitui puncte de informare preventivă în zonele cu public numeros, de pe lângă centrele comerciale din municipiul reședință de județ, unde se vor distribui materiale informative specifice protecției civile, acțiune la care vor fi cooptați și voluntarii ISU Suceava. Pe lângă sfaturi, sucevenii vor fi familiarizați cu mesajele campaniilor naţionale de prevenire Flăcările Omoară Copii, R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!, Vreau să fiu voluntar! şi Nu tremur la cutremur.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.