Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Accente internaționale în Suceava

Data publicării
Autor
osv.ro

În inima Bucovinei, una dintre cele mai bogate regiuni istorice ale României, Suceava are multe exemple remarcabile ale trecutului său antic, precum mănăstiri și clădiri cu povești în spate, toate acestea fiind încununate de natură; nu întâmplător Bucovina se traduce prin „țară acoperită de păduri de fag”.
Pe malul râului cu același nume, orașul Suceava, care a fost cândva capitala Moldovei, este acum unul dintre punctele mai aglomerate ale României datorită conexiunilor convenabile create de aeroportul aflat la aproximativ 23 de km de oraș și care a fost numit după conducătorul Ștefan cel Mare. Caracteristicile morfologice ale orașului variază de la dealuri până la râuri pitorești, iar peisajul general este atractiv și liniștit.

Industria divertismentului din Suceava este destul de variată și, chiar dacă vorbim despre un oraș mic în comparație cu altele ale lumii, se poate spune că ține pasul pe alocuri cu toate. Bowling Club Strikers este echipat cu opt piste de bowling AMF, o sală de ping-pong dotată cu șase mese pentru tenis de masă profesional, 15 mese de biliard competitive, o masă de snooker, trei mese de airhockey, patru locații pentru darts, două mese de squash, un simulator cu două motociclete, o locație pentru fotbal și jocuri distractive precum baschet, box și macarale. Numele în sine vine de la Striker Bowling Solutions, care este un partener de frunte și furnizor al industriei canadiene de bowling. Deci, există și câteva vibe-uri canadiene pentru suceveni. Țara luminilor veșnice și a bunei dispoziții, Las Vegas, poate fi simțită în Suceava atunci când mergi într-una dintre locațiile Las Vegas Games. Atmosfera primitoare și activitățile înviorătoare care pot fi savurate fie peste ocean, fie online, sunt deschise publicului în orice moment al zilei sau al nopții, între patru pereți.

Activitățile desfășurate într-un anumit loc sunt cele care te fac să te simți ca și cum te-ai teleporta într-un cu totul alt spațiu. Și nicăieri acest adevăr nu e mai evident decât într-un teatru. Acolo faci parte din public, dar devii participant și într-o altă lume, poți călători fără bilet de avion, ajungând în orice punct geografic și în oricare perioadă din trecut. În Suceava, o astfel de experiență are loc la Teatrul „Matei Vișniec”. Această instituție culturală este relativ nouă, împlinind chiar în septembrie șase ani de activitate. Poartă numele poetului și dramaturgului care s-a născut la Rădăuți, oraș care face parte din județul Suceava. Cele mai recente „teleportări” au avut loc în cadrul Festivalului 6 ani de Teatru la Suceava.

Un alt loc care a devenit ca o emblemă a Sucevei este Padrino, un restaurant unde se organizează concerte în mod frecvent. Până în prezent, printre artiștii care au urcat pe mica lor scenă indoor se numără Ștefan Bănică Jr., 3 Sud Est, dar și vedete de stand-up comedy. Deși numele acestuia se traduce efectiv prin „naș” și este un termen italienesc, nu se poate spune că există anumite accente italienești în ceea ce privește gastronomia sau organizarea de evenimente. Gândul cuiva ar putea zbura totodată la filmul The Godfather, care iarăși nu este prezent în niciun fel în această incintă. Adevărata semnificație a numelui o pot ști doar proprietarii și angajații, dar ceea ce contează mai mult pentru cei care aleg să fie oaspeți în acest loc, este că vor avea parte de un serviciu bine pus la punct și nu este exclus că vor mai merge și a doua oară.

Dacă nu este posibil prin intermediul Padrino, Italia vine în Suceava prin lanțul de magazine Supermercato. Există două spații, dar produsele pot fi comandate și online, de pe propriul lor website. Steagul Italiei și cizma clasică sunt simbolurile prin care acestea pot fi identificate ușor, iar produsele importate din Italia sunt exact cele care pot fi găsite și pe rafturile supermarket-urilor lor. O altă bucățică din Italia se numește Sale e Pepe și este vorba de un restaurant care invită pofticioșii la o călătorie culinară în zona mediteraneană, în țara renumită pentru pizza și paste. Este situat în Shopping City din Calea Unirii și programul de funcționare este între 09:00 dimineața și 21:00, cu opțiuni de livrare incluse.

Suceava poate fi mică în comparație cu alte orașe, dar ridică. Și, cel mai important de ținut minte este că la un moment dat a fost capitală. Acum reușește să surprindă mici accente din alte capitale.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.