Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Activităţi prilejuite de Ziua Naţională a României

Data publicării
Categoria

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, activitate în cadrul căreia s-au prezentat aspecte privind contextul intern şi internaţional în care a avut loc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

După prezentarea mesajului Inspectorului general al Jandarmeriei Române cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, au fost acordate recompense din partea inspectorului şef al IJJ Suceava (mulţumiri, felicitări, citări prin ordin de zi).

De asemenea, s-a desfăşurat ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, înainte de termen, a unui număr de zece lucrători ai unităţii.

Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, patru ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

  • în gradul de maior – doi ofiţeri (cpt. Grigoraş Lucian şi cpt. Şaramet Marius);
  • în gradul de căpitan – doi ofiţeri (lt. Paşcan Marian şi lt. Petrovici Emil).

Totodată, prin ordin al Inspectorului general al Jandarmeriei Române, șase subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

  • în gradul de plutonier adjutant şef – un subofiţer (plt. adj. Mihalache Mihai);
  • în gradul de plutonier adjutant – doi subofiţeri (plt. maj. Dascălu Costinel și plt. maj. Vangu Hunea Toma);
  • în gradul de plutonier major – trei subofiţeri (plt. Moldovan Marius, plt. Dabîca Vasile și plt. Romanescu Sebastian).

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.