Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Bursele DAR – HHC România

Data publicării
Categoria

Se spune că ”Omul sfințește locul!” , iar atunci când astfel de oameni se întâlnesc, rezultatele sunt excepționale.

Redâm mai jos mesajul celor de la DGASPC Suceava:
O fundație cu care colaborăm de mulți ani, Hope and Homes for Children Romania, și cu care avem o relație de suflet, este formată din astfel de oameni plini de iubire și de har, care reușesc să schimbe destine și să construiască, la propriu, o lume mai bună.
Această organizație, care ne-a sprijinit în fiecare etapă de dezinstituționalizare și de modernizare a sistemului de protecție, care s-a implicat în foarte multe cazuri de prevenire a instituționalizării și despărțirii copiilor de familiile naturale, precum și în susținerea tinerilor care au părăsit sistemul de protecție, ne-a făcut deosebita bucurie ca pe lângă premierea a 10 copii și tineri din cadrul Campaniei Susținem Performanța 2022, să oferse burse de merit (Bursele DAR) pentru patru dintre acești copii din Suceava, în valoare de 2000 de euro, pentru fiecare dintre ei.
Hope and Homes for Children Romania:
”Anul acesta, Hope and Homes for Children lansează proiectul-pilot Bursele DAR, un program care își propune ca în fiecare an să susțină performanța și excelența acolo unde lipsurile și vulnerabilitatea riscă să fure unor copii cu adevărat extraordinari dreptul de a străluci
– 2000 de euro este valoarea fiecăreia din cele 10 burse de excelență oferite anul acesta școlar cu susținerea JYSK România și Alliance Healthcare. Pentru cei mai vulnerabili copii ai noștri și pentru rezultatele lor extraordinare la școală, în sport sau în arte, resurse pe care tinerii bursieri să le folosească, îndrumați de asistenții sociali ai Fundației, pentru a-și susține performanța și pentru a nu-și abandona visul.
– Bursele au fost acordate în urma unei selecții ce a constat în evaluarea performanțelor, un eseu de prezentare și un interviu on-line. In total au fost peste 60 de aplicații, dintre care au fost selectati cei 10 bursieri.
– Din juriu au făcut parte: Diana Vasile (Președinte Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei), Dorin Boabeș, trainer, MindArchitect, jurnaliștii Mihai Morar și Florin Negrutiu, violonistul Alexandru Tomescu și reprezentanți ai Fundației.
– Tinerii bursieri au vârste cuprinse între 11 și 22 de ani și locuiesc în Suceava, Maramureș, Iași, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Ialomița și București.
– Și pentru că am vrut să îi și cunoaștem pe tinerii noștri de 10, mai mult decât o aplicație sau un interviu on-line și dincolo de notele lor de 10, de performanțele sportive sau în arte, în luna august i-am invitat într-o tabără de câteva zile, în București, când ei au putut ca într-un cadru relaxat, să se cunoască, sa se bucure de excelenta lor și să petreacă timp de calitate, alături”.
Declarație:

”Bursele DAR sunt un Dar pentru copiii cu Har, ne place nouă să spunem – copii și tineri care au puterea să se ridice, să își construiască singuri reziliența, să știe ce vor și ce pot și să vrea mai mult – în ciuda atât de multor lipsuri materiale și traume emoționale. Intervențiile noastre în prevenirea separării copilului de familie și prevenirea abandonului școlar sunt numeroase, de aproape 25 de ani de când Hope and Homes for Children are impact în România, și deseori ne-am dorit să putem face și mai mult pentru acei copii atât de puternici, de motivați și de talentați – cărora sărăcia chiar nu trebuie sa le frangă aripile. Ei trebuie sa reușească, iar noi, ceilalți, trebuie sa fim lângă ei, să ii ajutăm!” declară Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare, Hope and Homes for Children România.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.