Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Căldura şi apa caldă ar putea fi oprite în Suceava, după sărbătorile de Paşti

Data publicării
Categoria

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de apă caldă, dar şi de căldură pe timpul nopţii, în perioada sărbătorilor de Paşti.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat ieri că, în cele din urmă, s-a reuşit achitarea celor 20 de miliarde de lei vechi solicitate de urgenţă de către furnizorul de energie termică, Bioenergy, pentru a nu opri asigurarea căldurii şi apei calde în Suceava.
„Din cele 20 de miliarde solicitate de urgenţă de către cei de la Bioenergy, Primăria Suceava a achitat 17 miliarde lei vechi, iar de la populaţie s-au încasat trei miliarde de lei vechi. Fiind achitată acea sumă, sperăm să avem căldură şi apă caldă pe perioada sărbătorilor pascale. Dar asta nu rezolvă problema de fond. Populaţiei trebuie să-i să plătească cu regularitate factura la energia termică folosită. Altfel vom avea căldură şi apă caldă câte o zi-două, apoi două-trei nu”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
Lungu a spus că municipalitatea a făcut tot ce era posibil să păstreze preţul energiei termice la 185 de lei, acordând diferenţa de subvenţie de la primărie, iar acum, asigurarea acestor servicii depinde în totalitate de plăţile care sunt făcute de suceveni.
„Sper să se menţină un ritm constant al încasărilor în perioada următoare, pentru că dacă nu se va plăti, nu va fi apă caldă”, a atenţionat edilul sucevean.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.