Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Ceremonial militar de acordare a Drapelului de luptă

Data publicării
Categoria

Sâmbătă, 4 Aprilie 2015, începând cu ora 12:00, în zona din faţa Palatului Administrativ Suceava va avea loc Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bogdan Vodă Suceava.

La ceremonial vor participa subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, precum şi Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. La activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava colaborează.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava invită toţi sucevenii să participe la acest ceremonial.

Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii.

În data de 18 Februarie 2015, Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. În contextul în care la data de 3 Aprilie 2015 Jandarmeria Română aniversează 165 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de înfiinţare a instituţiei, momentul organizării ceremonialului militar de acordare a Drapelului de luptă are o semnificaţie aparte.

Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din șapte membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi cinci însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.