Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Circul „Safari”

Data publicării
Categoria

Circul „Safari” se află într-un turneu de mare anvergură prin România. Au ajuns în Suceava şi speră să obţină aplauze la fiecare reprezentaţie pe care o vor susţine aici. Am fost şi noi să vedem spectacolul dar să aflăm şi câte ceva din spatele arenei.

Ne-a întâmpinat Toni, unul dintre artiştii circului care meşterea ceva la o bancă. Sunt artişti şi meşteri în acelaşi timp. Ba chiar şi vânzători după cum aveam să vedem mai târziu. Toni este clown, iar zâmbetul său aproape permanent pare să confirme că şi-a găsit menirea. De patru luni e în România, iar el ştie deja să vorbească româneşte. Ştie şapte limbi şi e venit din îndepărtatul Israel. Restul echipei e şi ea un mozaic de culturi. Unguri, olandezi, români… Ne-a povestit cu entuziasm despre spectacolul lor. Acrobaţii, foc, clowni şi mai ales animale. Poneii, lamele, cămilele, elefanţii, reptilele, tarantulele şi scorpionii au devenit atracţia circului „Safari” şi preferaţii copiilor.

Îl întrebăm despre succesul unui spectacol de circ şi primim un răspuns ferm. „Lumea trebuie să intre cu zâmbetul pe buze şi să iasă cu mâinile ţinându-se de burtă de atâta râs şi încântare, acesta este succesul unui spectacol. Nu există un punct forte al show-ului, fiecare apreciază altceva. Fie acrobaţii, fie clownii, fie animalele. Încercăm să le facem pe toate perfect.”

Lumea circului e una a sacrificiilor. Îl întrebăm pe Toni dacă sunt suficienţi banii pe care îi obţin din bilete şi din urma pozelor cu animalele sau a plimbărilor cu poneii, pentru a plăti toată echipa circului şi pentru a întreţine animalele. Recunoaşte că nu sunt îndeajuns, dar se descurcă cu ce au. Nimeni nu se plânge de foame, iar animalele arată foarte bine.

Începe să picure, iar gazda noastră trebuie să se pregătească de spectacol. Ne întinde două bilete şi ne invită să luam parte la ultima reprezentaţie a zilei. Încântaţi, aşteptăm ora 19.

„Lumeeee, lumeee” şi oamenii încep să intre în arenă. Copii sunt entuziasmaţi şi nu mai au răbdare, iar adulţii afişează pe chipuri zâmbete şi intră în lumea magică a circului. Plimbări pe ponei în arenă, pop-corn, vată de zahăr, sucuri şi baloane sunt punctele de interes înaintea începerii spectacolului. Aplauze, lumea nu mai are răbdare. Toni intră în scenă şi dă startul spectacolului. Prima în arenă, Jasmine. O puştoaică ce învârte cercuri pe corp, dansează şi face şi câteva mişcări acrobatice cu aceeaşi îndemânare cu care, mai târziu, pe parcursul spectacolului mânuia un şarpe şi dansa spre încântarea publicului. Urmează numere de dresură, cămile, ponei, elefanţi şi porţii bune de râs cu Toni, clownul.

Spectacolul se derulează repede, aplauze peste aplauze, râsete şi încântare. La final lumea e invitată să viziteze menajeria şi să facă poze cu animalele. Un rămas bun scurt şi drumul spre casă.

Nu uitaţi că puteţi câştiga zilnic câte o invitaţie la circ cu un răspuns corect la întrebarea zilei.

Mulţumim Circului „Safari” şi Shopping City Suceava pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat.

Publicitate

Comentarii (1)

  1. lavinia

    am fost i eu la acest circ si vreau sa zic ca toate pesonajele au incecat sa zambeasca indifeent de cat de grele au fost robele lor…iar toni…e auzant dar as vr sa aflu mai multe despre el si echipa lui…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.