Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Conversaţii acustice sub acoperire în Club V

Data publicării
Autor
Spetcu

Îmi era dor de cântecele româneşti fără de moarte reunite măiastru sub genericul Conversaţii acustice. Pentru că la Fierărie nu mai calc din probleme de coloană vertebrală, cel puţin până nu sare din schemă un anume Alin, nu am putut rata ocazia de a trăi cântecele în altă parte. Cum în Club V s-a ţinut, deocamdată experimental, o ediţie a Conversaţiilor denumită FOLKunderCOVER, am fost nerăbdător să-i văd pe băieţi, chiar şi în formulă de trei.

Viaţa a ţinut să mă (re)informeze că pământul ne cheamă sub pământ, dar reacţia a venit rapid: dragostea învinge totul, cel puţin aşa ne amăgim noi, homo sapiens sapiens, după modelul unei specii din regnul animal numită struţ, care în momentul în care simte pericole sau ameninţări, îşi bagă capul sub pământ.

Poze realizate de ArTiStul.

Prin Club V nu mai călcasem de ani buni, se dusese vorba că pe acolo gravitează cocălărimea şi conaţionalii de pe Mirăuţi. Această renovare, concertul Axiome şi folk-ul sub acoperire de sâmbătă seară au dat deja o linie care ar putea duce la o repoziţionare a clubului din punct de vedere al specificului. Mie îmi place şi sper să mai am ocazii de a veni aici.

De multe ori tind să cred că grupul Odyssey prin toate activităţile pe care le desfăşoară în Suceava este o binecuvântare pentru oraş şi o supapă locală pentru acei suceveni care nu vor să se plafoneze în glodul din Piaţa Mică şi în pavelele de la Vereşti. Putem spune că Odyssey este şi o alternativă la toţi acei miorlăitori afectaţi băgaţi la grămadă în prosteala Folklung. Ăla nu e folk, e vaiet, chin, jale, bocet, tânguială de balamuc.

Formula de trei, Relu lipseşte momentan, ultima dată când am verificat era undeva la graniţa Indiei cu Bangladesh-ul, a fost o noutate pentru mine şi cum era de aşteptat, nu a prejudiciat cu nimic performanţa artistică. Pur şi simplu, cântate pe viu, aceste piese penetrează mai adânc decât palida lor ascultare la orice echipament audio oricât de performant ar fi.

Judecata cu inima îţi aduce cele mai frumoase înfrângeri, judecata cu mintea cele mai perfide succese. Cine zice că răzbunarea este arma prostului este un mare dobitoc şi nu l-a citit pe Homer, care ne învaţă că răzbunarea este mai dulce decât mierea zeilor.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (15)

 1. Un Om

  Eşti rău

  Răspunde

 2. Theia

  „…cântate pe viu, aceste piese penetrează mai adânc decât palida lor ascultare la orice echipament audio oricât de performant ar fi.” adevărat!

  Răspunde

 3. Laura

  Doar pentru ca tie iti place ceea ce ai vazut/auzit sambata nu te face pe tine mai presus decat altii care nu impart aceleasi placeri cu tine si nu iti da nici un drept sa judeci! Mi’a placut articolul, cat am citit, dar l’ai stricat cu acuzatiile pe care le aduci unor oameni pe care nici nu’i cunosti.

  Răspunde

  • Saninatul

   Care oameni?

   Răspunde

 4. Laura

  „…toţi acei miorlăitori afectaţi băgaţi la grămadă în prosteala Folklung”

  Răspunde

  • Saninatul

   Nu îmi place absolut deloc ce cântă ăia, nu merg să îi văd şi consider că nu cântă folk. Ce nu îmi dă dreptul să am o asemenea opinie?

   Răspunde

 5. Laura

  Ba da, dar pastreaza’o pentru tine pentru ca risti sa jignesti pe cei implicati. Faptul ca tie nu’ti place e treaba ta. Nici mie nu’mi plac manelele, dar nu ii judec. Daca asta le place, sa le placa. Zic asa pentru ca nici mie nu mi’ar place sa fiu judecata de manelisti (spre exemplu). Intelegi cec vreau sa zic?

  Răspunde

  • Saninatul

   Sunt multe manele mai valoroase decât ce se screm ăia acolo. Apropos, tu de ce nu îţi păstrezi părerile pentru tine, dar le scrii?

   Răspunde

 6. Laura

  Pentru ca prin parerile mele nu folosesc cuvinte care pot jigni.
  Am incheiat. Am lucruri mai constructive de facut azi.
  O zi buna!

  Răspunde

  • Saninatul

   Înseamnă că eşti o adevărată Maica Tereza a vremurilor noastre. Te admir

   Răspunde

 7. sorin

  e o chestie castigata la revolutie asta cu libertatea de exprimare..,e dreptul tau sa ai pareri pro si contra…as vrea sa iti spun un singur lucru;pana si bob dylan a fost candva tanar si canta cumva mai miorlait…de fapt sunt convins ca stii;e singurul mare folkist care nu are voce de loc.dar din fericire nu a tinut cont de parerea celor critici si a ajuns sus.poate asa vor face si copii astia care miorlaie.am spus si repet;toata lumea se pricepe la o critica sanatoasa…faceti fratilor ceva mai bun.noi ne vom bucura

  Răspunde

  • Camil

   Prefer să-i văd când sunt sus. Nu sunt copiii mei să-i văd cum cresc.

   Răspunde

 8. sorin

  ar fi si greu sa fie copii tai…de unul singur e greu sa ii faci….dar incearca in continuare

  Răspunde

  • Camil

   Un copil e mai uşor de făcut decât să scrii un rând corect, măi sorine. Sunt sigur că ţi-a ieşit singur, Vezi acum cum faci cu rândurile.

   Răspunde

 9. Relu

  Corectie: granita Indiei cu Nepalul :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.