Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Curs româno-olandez de autism unic în România

Data publicării
Categoria

La Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava va fi demarat un curs româno-olandez unic în România dedicat copiilor cu autism, al cărui prim modul va avea loc în perioada 2-3 Aprilie 2013, începând cu ora 16:00.

La curs se pot înscrie cadre didactice, psihologi, părinţi și studenţi. Participanții se vor întâlni două zile pe lună timp de 12 luni.

Astfel, psihoterapeutul Tudor MITASOV va umple un gol care există de prea mult timp, copiii cu autism din Suceava neputând fi educaţi până acum în baza unor cunoştinţe speciale. La curs vor exista demonstraţii practice cu copii şi prezentări video cu tehnici de lucru specifice consacrate în Olanda.

Dacă instituţiile statului nu oferă servicii specializate pentru copilul cu autism, e cazul ca părinţii să îl parafrazeze pe J. F. Kenedy şi să se întrebe nu ce poate face ţara pentru copilul lor, ci ceea ce pot face ei pentru propriul copil. Cursurile vor pune la dispoziţie tehnicile practice ale intervenţiei în autism. Metodele aparţin şcolii olandeze de abordare a autismului şi determină o dezvoltare de neconceput pentru mulţi dintre părinţi la începutul intervenţiei. În cadrul terapiei, pacientul nu este considerat a fi copilul, ci el şi familia sa, pentru că de aceasta din urmă depinde dezvoltarea micuţului, spune profesorul Tudor MITASOV.

Specializarea în intervenţia în autism va fi certificată de diploma eliberată de Ministerul Educaţiei.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Alecs Group Suceava în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică, cursuriautism.ro și Centrul Medical Pedagogic Olanda.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.