Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Expoziția Chinologică Națională Cupa Bucovina 2014, la final

Data publicării
Categoria

Pe parcursul a două zile, sucevenii au admirat peste 500 de câini de rasă, veniți din toate colțurile țării, pentru a se întrece în frumusețe și aptitudini în cadrul Expoziției Chinologice Naționale Cupa Bucovina 2014 din parcarea Shopping City Suceava.

Exemplarele participante la concursul organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava în parteneriat cu Shopping City Suceava au fost răsplătite cu titlul CAC (Câine cu Aptitudini de Campion), pe diferite grade de performanţă. Câinii au fost evaluați de un juriu profesionist, alcătuit din arbitri internaționali din România și Republica Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea Președintelui Asociaței Naționale Chinologice, Cristian Ştefănescu, care s-a declarat plăcut impresionat de organizarea şi eforturile depuse de Asociația Chinologică Suceava și partenerii care au suținut acest eveniment longeviv și de succes: Belcando, Decathlon, Rompeisaj, Carrefour, Baumax, Animax, Citadin Construct. Totodată, pe lângă eforturile depuse în cadrul organizării acestui eveniment, președintele Asociației Chinologice Suceava, Cristian Domițian Moroșanu, a reprezentat Suceava și în calitate de arbitru.

Cristian Ştefănescu a anunţat public că Suceava merită şi va avea concurs internaţional de chinologie, anul viitor. Acesta a menționat că oricare dintre câinii prezenți în concursul Best in Show (câini desemnați ca fiind cei mai frumoși din fiecare rasă prezentă în expoziție) putea să fie câștigător la concursurile internaționale de chinologie din Europa. De altfel, președintele Asociației Chinologice Naționale a arbitrat cel mai important concurs al expoziției.

Pentru premiul cel mare – Super Best in Show, au concurat cei mai buni câini ai expoziţiei (Best in Show). Un Ciobănesc Românesc Carpatin, al cărui proprietar este Balan George din Piatra-Neamț, a ieșit învingător sâmbătă, iar duminică, Best in Show a fost desemnat un câine din rasa SHIH-TZU, a cărui proprietară este Dna M. Jovanovic din Serbia, patruped care a câștigat și marele premiu al expoziției chinologice de la Suceava de anul acesta.

Pentru toţi cei care împărtășesc dragostea pentru câinii de rasă, fie ei admiratori, proprietari sau crescători, evenimentul a fost un bun prilej de recreere activă, de iniţiere în domeniul chinologic, dar şi de participare competitivă în spiritul sportivităţii şi al respectului reciproc.

Pe parcursul celor două zile, Shopping City Suceava a organizat și Târgul de produse tradiționale.

Tot la expoziția chinologică, iubitorii de animale au avut ocazia să cumpere pentru prietenii lor necuvântători accesorii, cosmetice și hrană de la standurile special amenajate.

De altfel, copiii au putut participa la ateliere educative de creație, în cadrul cărora au confecționat din obiecte art craft, accesorii pentru căței și au învățat numeroase lucruri despre îngrijirea cățeilor de rasă prezenți în expoziție.

În cadrul expoziției s-a acordat un număr considerabil de premii, la diferite concursuri chinologice. Astfel, printre cele mai importante, amintim: Locul I la concursul „Junior Handler” (cel care conduce câinele în ring ți îi pune în valoare calitățile), a fost obținut de Laslo Batrix cu un câine din rasa Amstaf (17 mai) și de Antoniu Tudorache cu un Ciobănesc german (18 mai). La concursul „Best Junior”, locul I a fost ocupat încă o dată de rasa Shih-tzu cu proprietarul din Serbia și de rasa Tekel cu par sârmos, proprietar Călin Simu din Cluj Napoca.

Concursul „Cel mai frumos ciobănesc românesc” a fost câștigat de ciobănescul românesc carpatin proprietate a unei canise din Piatra Neamț, iar ciobănescul românesc mioritic al proprietarului Mihail Borșan din Broșteni a fost câștigătorul concursului „Cea mai frumoasă pereche”. De asemenea, concursul „Cel mai frumos câine din județul Suceava” a fost adjudecat de Ovidiu Jelea din Suceava cu un câine din rasa Airedale Terrier.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.